.

.

 

.

50 jaar Willem Tell, een schot in de roos

Kruisboogschietvereniging Willem Tell vierde de afgelopen twee weekenden twee hoogtepunten: het 50-jarig jubileum van de vereniging en de 25e editie van het populaire Rabo-dorpentoernooi. Weliswaar had de 25e strijd tussen de zes dorpen vorig jaar al plaatsgevonden, maar het bestuur van Willem Tell had terecht besloten de viering hiervan uit te stellen tot september 2010 en te combineren met het 50 jarig jubileumfeest.

 

De jubileumcommissie van Willem Tell had 25 jaar Rabo-dorpentoernooi groots opgepakt. Het toernooi werd op de kruisboog “weggeschoten” door gedeputeerde Anneke Haarsma (1e keer mis, 2e keer raak). Daarna mochten 10 schutters (dames en heren) van elk dorp in vier schietonderdelen uitmaken uit welk dorp van de voormalige gemeente Zweeloo de beste schutters komen. Vier schietonderdelen dus en dat was de grote verrassing ten opzichte van de vorige 25 krachtmetingen toen er alleen met de kruisboog geschoten werd. Afgelopen zaterdag moesten de deelnemers luchtgeweerschieten, kruisboogschieten, handboogschieten en kleiduivenschieten. En met name die laatste twee onderdelen, het handboogschieten en het kleiduivenschieten op een buitenbaan, dat viel om de drommel niet mee hoorden we vele schutters verzuchten. Verder alleen maar enthousiasme en lovende woorden van de deelnemers voor deze nieuwe opzet van het toernooi. “Gezellig en leuk” en “we doen volgend jaar beslist weer mee” waren veelgehoorde woorden.

De schutters van Meppen waren uiteindelijk duidelijk een maatje te groot voor de overige schutters. Met 1063 punten bleef het team van coach Bertha Koert de overige dorpen ruim voor. Het team van Aalden kwam met 978 punten nog enigszins in de buurt van de Mepper kampioenen. De uitslag:

1. Meppen (1063), 2. Aalden (978), 3. Wezuperbrug (946), 4. Benneveld (936),

5. Wezup (879) en 6. Zweeloo (850).

Henk Euving uit Meppen behaalde bij de heren schutters de meeste punten (134) en mag zich een jaar lang schutterskoning noemen. Bij de dames werd Anita van Veen uit Aalden de verrassende schutterskoningin (104 punten). De wisselbeker en de beker voor de koning en koningin werden uitgereikt door Joop Beukers van de Rabobank.

We troffen afgelopen zaterdag een tevreden voorzitter Roelof Kroeze. Die van een geslaagd jubileum tot dusver sprak. Ruim 80 bezoekers op de receptie, waaronder erelid Ab Weerman (96 jaar!), een gezellig schuttersfeest voor de leden en een mooi dorpentoernooi op een zonnige middag, wat wil je dan nog meer, aldus Roelof.

 

Bijschrift bij de foto’s: schutterskoning- en koningin en de winnende schutters uit Meppen. Foto Ruud Janse, meer foto's gemaakt door Ruud zijn te vinden in het fotoalbum.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel