.

.

 

.

Skiseizoen is weer begonnen

Het skiseizoen op de kunstskibaan 't Kuierpadtien in Wezuperbrug is weer van start gegaan en skiërs kunnen zich dichtbij huis voorbereiden op de actie in de bergen. 'Met het skiën op de kunstbaan combineert men sport, gezondheid en voorbereiding tot één activiteit', zegt coördinator Klaas Tiktak van het instructieteam van 't Kuierpadtien.

Het nut van skiën op een kunstskibaan kan Tiktak in drie woorden samenvatten: voorbereiding, veiligheid en vaardigheid. 'Met deze drie-eenheid willen we dan ook graag propaganda maken. Onze opzet is om belangstellenden kennis te laten maken met de veelzijdige aspecten van het skiën.

Verder is het uiteraard een optimale voorbereiding op de komende wintersportvakantie. Een aantal ski-lessen kan straks in de sneeuw veel blessureleed voorkomen.'

De kunstskibaan is naar het oordeel van Klaas Tiktak uitstekend geschikt om skiles te nemen. 'De trainingen of lessen vormen een goede algemene voorbereiding op het skiën in een wintersportgebied. Men brengt de conditie op peil, leert de juiste techniek en met gymnastische oefeningen, eventueel aangevuld met skigymnastiek, maakt men de spieren voldoende soepel. Groot pluspunt van deze trainingsarbeid is dat men straks in de 'echte' wintersportgebieden meteen al ten volle kan genieten van het skiën.' De baan in Wezuperbrug is open op dinsdag- en vrijdagavond van 19.00-21.30 uur, op woensdag-zaterdag- en zondagmiddag van 13.00-17.00 uur. Op zondagmorgen is de baan open voor de Skiclub en deze club heeft sinds kort ook een snowboardafdeling die op vrijdag avond trainen van 18.30-19.30 uur. Kijk op www.skien-in-drenthe.nl voor meer informatie. Ook kunt u op de skibaan terecht voor gezins-groepscursussen, alpineskien en natuurlijk ook voor kinderpartijtje en personeels-/ en familiefeesten. (Bron: Kon. Boom Uitgevers / Coevorden HuisAanHuis)

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel