.

.

 

.

Het schoolzwemmen is weer begonnen!

Leerlingen van zowel De Anwende als De Schutse uit groep 5 tot en met groep 8 gingen afgelopen week weer op de fiets naar Zwembad Zweeloo. De buitentemperatuur liet te wensen over (rond de 13 ℃ en een lichte bries) maar het water was heerlijk warm volgens de kinderen. Ze wilden er dan ook maar wat graag inspringen.

Even weer wennen
Onder het scherp toeziende oog van juf Aletta van de Aelderzwemschool, werd de schoolslag en de rugslag nog eens even goed geoefend. Absoluut een nuttige exercitie. Het was goed te merken dat veel kinderen lang niet hadden gezwommen. Zelfs kinderen die in het verleden drie zwemdiploma’s behaald hadden wisten aan het begin van de les niet goed meer hoe ze moesten zwemmen. Dankzij de goede aanwijzingen van juf Aletta ging het bij de meesten gelukkig tegen het einde alweer een stuk beter.  

Het aankleden ging bij de een sneller dan de ander (koud!). Gelukkig waren er een aantal ouders meegefietst die meehielpen bij het aantrekken van stugge spijkerbroeken en gedraaide sokken.

Natte gymles
Naast het oefenen van de zwemtechniek maakt het schoolzwemmen kinderen ook fysiek sterker. Sport en beweging is helaas niet voor alle kinderen vanzelfsprekend. Dat ene half uurtje per week is daardoor echt belangrijk om het uithoudingsvermogen vergroten. En wist u dat onderzoek aantoont dat fitte kinderen betere leerprestaties leveren? Genoeg redenen om ‘de natte gymles‘ in Zwembad Zweeloo van harte toe te juichen.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 25 mei 2021

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel