.

.

 

.

Möpper voetbal op 28 Augustus 2021: Wi-j gaot d’r veur!

De afgelopen weken werd het weer onrustig in de app van SV Möpp’n. Na de afgesproken twee jaar pauze begon het weer te kriebelen bij de bestuursleden. Buiten het gebruikelijke ouwehoeren passeerden ook serieuzere vraagstukken de revue zoals: Hoe gaat het met Corona?

Durven we het aan om te starten met de voorbereidingen? Een hoe gaan we dat dan zo veilig mogelijk inkleden?

Volledig ‘coronaproof’
Natuurlijk liep ik daar constant mee rond in mijn hoofd, aldus de bevlogen Gert Kuipers. Als voorzitter voel ik mij meer dan verantwoordelijk voor een veilige situatie tijdens de voorbereidingen. Daarom heb ik mij meerdere avonden teruggetrokken in de werkplaats om  een en ander te knutselen. Ik moest wel even terugdenken aan hoe ik dat vroeger met mijn broers samen deed. Uiteindelijk heb ik een vernuftig communicatiesysteem uitgevonden bestaande uit lege blikken van de Bruune Boon’n en een flinke rol metseldraod. Als je de draad straktrekt en je praat in het ene blik dan kun je in het andere blik horen wat er gezegd wordt. Zo konden we volledig ‘coronaproof’ op veilige afstand met elkaar vergaderen. (zie foto)

Vorige editie doorslaand succes
We gaan er vanuit dat een ieder die dat wil voor of in de zomervakantie gevaccineerd is, zegt Sietse Kregel. Gert Naber reageert: En met de huidige versoepelingen, voortkomend uit de dalende besmettingen, rekenen we er op dat we een kleinschalig evenement in de buitenlucht, zoals ons voetbaltoernooi, mogen en kunnen organiseren. De vorige editie was namelijk een doorslaand succes en we zijn tot op het bot gemotiveerd dit bij de komende editie te evenaren.

Vertrouwde sportpark ’t Gat van Frans
Het is heel erg fijn dat we weer op ons vertrouwde sportpark ’t Gat van Frans (zien vrouw) terecht kunnen, aldus Sjoert Ubels. Daarvoor zijn we de eigenaresse enorm dankbaar. De specifieke bodemgesteldheid en fantastische conditie van de grasmat zorgen samen met de ligging in de luwte voor een unieke locatie! Twee jaar geleden gooide de droogte nog bijna roet in het eten, maar gelukkig hebben wij Sietse als greenkeeper in onze gelederen, ikzelf heb daar niet zoveel sjoege van, maar laat me graag door hem sturen. Sietse heeft er persoonlijk voor gezorgd dat het veld er destijds als een biljartlaken bij lag. Natuurlijk kan ik dat niet alleen, zegt Kregel, we hebben samen gemaaid en beregend als dat moest, maar het is wel een beetje mijn kindje geworden. Dit jaar wilden we geen enkel risico lopen en zijn we direct begonnen met het onderhoud. Er is op ouderwetse manier belucht met de mestvork, biologische mest gezaaid en beregend zodat deze richting de zomer een frisgroene start krijgt.

De vier bestuursleden van SV Möpp’ n prepareren de grasmat op het vertrouwde sportpark ’t Gat van Frans.

Extra sportieve uitdaging en toevoeging aan de afterparty
Volgens Kuipers wordt er gekeken, buiten de vertrouwde elementen, naar enkele kleine wijzigingen in de opzet. Je moet natuurlijk wel een beetje vernieuwend blijven. We hebben het over een extra sportieve uitdaging en een toevoeging aan de afterparty. Of dit haalbaar en uitvoerbaar zal zijn moet tijdens de volgende vergaderingen blijken. Voor de rest hopen we op veel animo, van Möpper en Meppenaren, zodat ons sportpark dezelfde sfeer en gezelligheid zal ademen als tijdens de eerste editie.

Organisatie draait op volle toeren, maar er moet nog wel flink wat water door de ……stromen
De bestuursleden geven aan dat er nog wel flink wat water door de broekstroom moet stromen voordat alles in kannen en kruiken is. Denk bijvoorbeeld aan de verzorging van de innerlijke mens, het bouwen van de tribunes en het rechercheren naar de locatie van de 4 wisselbekers. We hebben ook al wel het nodige geregeld hoor, zegt Ubels, de organisatie draait al op volle toeren. De omstandigheden tijdens de vergaderingen zijn dan ook picobello in orde en vooral de lekkere hapjes zijn iedere keer een klein feestje. Naber glundert: Gelukkig mag ik van de jongens de ouderwetse bal weer regelen. Dat vond ik erg leuk om te doen en volgens mij ging me dat de vorige keer ook best goed af. En zeg nou zelf… wat is een voetbaltoernooi zonder bal…

Zet 28 augustus (de week na Sweelpop) maar vast in de agenda, en hou onze Facebookpagina @svmoppn in de gaten.

De bestuursleden van SV Möpp’ n Gert Kuipers, Sjoert Ubels, Sietse Kregel en Gert Naber kunnen dankzij een vernuftig communicatiesysteem, bestaande uit lege blikken van de Bruune Boon’n en een flinke rol metseldraod, toch coronaproof vergaderen.

Oes Eig'n Kraantien d.d.1 juni 2021


 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel