.

.

 

.

Moves & Skills Techniek Kampioenschappen 2010

Afgelopen donderdag 28 oktober werden bij voetbalvereniging K.S.C. in Schoonoord weer de Moves & Skills Techniek Kampioenschappen 2010 gehouden. Het basisprincipe van deze officiele Nederlandse Techniek Kampioenschappen ligt in de Moves & Skills zoals Rene Meulensteen (assistenttrainer van Alex Fergusson) deze aanleert bij de selectiespelers van Manchester United. Deze kampioenschappen worden het hele jaar bij verschillende voetbalverenigingen gehouden en iedereen die mee wil doen kan zich opgeven. Voetballers in de leeftijdcategorie van 7 t/m 14 jaar gaan dan onder begeleiding van gediplomeerde techniektrainers een hele dag trainen op voetbaltechniek in Moves & Skills oefen- en spelvormen. De voetballers die zich hadden aangemeld konden zich vanaf 9.00 uur melden en een voetbalshirt en voetbal in ontvangst nemen. Om half 10 werden er groepjes gemaakt en kon de techniek training beginnen. Alle groepjes kregen verschillende techniektrainingen die zij met veel plezier ondergingen, na een tijdje roteerden de groepen en begonnen ze aan een andere techniek. Aan het eind van de middag kreeg iedereen een diploma, een voetbal­magazine en een voetbalbeeldje als herinnering mee naar huis. Ook mochten ze het voetbalshirt en de voetbal houden. Maar het mooiste van deze dag was dat de 7-jarige Stan Neuhaus uit Wezup, de 8-jarige Huub Reuvers uit Aalden en de 11-jarige Richard Speelman uit Aalden, de winnaars werden in hun leeftijdscategorie en zondag 31 oktober naar de finale mochten in Papendaal.

AHA vroeg Richard Speelman hoe het gegaan was.

Hoe is het zondag gegaan in Papendal? "Het ging wel goed".

Wat heb je allemaal gedaan?

"Eerst ging ik mij inschrijven en daar kreeg je een hesje en een nummer. Daarna kon je je in een grote zaal omkleden en toen gingen we met zijn alien naar de sportvelden. Daar werden we in groepjes verdeeld en moesten we tegen elkaar spelen. De winnaars van de verschillende poules gingen daarna weer tegen elkaar voetballen net zolang tot er twee teams overbleven voor de finale".

Wat vond je van deze dag?

"Ik vond het heel erg leuk. ledereen was aardig en niemand deed vervelend tegen elkaar en er deden wel 400 kinderen mee".

Wat vond je het leukst om to doen?

"Toth wel de partijtjes en dan de tegenstander uittikken".

Waar was je van onder de indruk deze dag?

"Dat er zoveel kinderen waren. Als je op het podium stond keek je over al die kinderen met hun ouders heen. Best wel cool".

Zou je dit nog wel een keer mee willen maken?

"Ja, heel erg graag, maar dan moet ik volgend jaar eerst de moves en skills winnen".

En de belangrijkste vraag. Hoe heb je het gedaan en heb je nog gewonnen?

"Het ging heel goed, ik heb niet gewonnen maar het was wel super leuk en ik heb ook nog een beker gekregen".

Huub en Stan hebben deze keer ook geen prijs mee naar huis kunnen nemen.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel