.

.

 

.

Clash tussen kleine dorpen tijdens

... de ‘Halftimeshow’ Mepper Voetbal. Zoals al eerder genoemd in het OEK was het bestuur van SV Möpp’n bezig met het organiseren van een extra sportief element voor hun tweejaarlijks voetbaltoernooi.

Achter de schermen waren de voorbereidingen hiervoor in volle gang en afgelopen donderdag werd dit ludieke plan ten uitvoer gebracht.

Rook en stevige tonen

Op de sjees, voortgetrokken door de ‘boos kijkende’ Kubota, werd er van Meppen naar Benneveld getogen. Benneveld is namelijk altijd voortrekker als het gaat om voetbal tussen kleine dorpen. Voorzien van groene (de Möpper clubkleur) vlaggen en omgeven met veel rook en stevige tonen van de mars ‘Koning Voetbal’ werden zij ontvangen bij het Bennevelder clubcafé.

Aloude voetbalclash
Hier stond een waar welkomstcomité klaar om de Möpper mannen te ontvangen. Door het overhandigen van rol perkament, met hierop een in rechtschapen Drents geschreven uitdaging, werd de oude garde van het Bennevelder bestuur uitgenodigd voor een voetbalclash tussen beide dorpen. Uiteraard werd deze door de Bennevelder kerels met groot enthousiasme aanvaard.

Grote eer
De strijd tussen beide dorpen, een spel gerelateerd aan het voetbal, wordt gespeeld voorafgaand aan de finalewedstijden van het reguliere Mepper toernooi. Benneveld kreeg de grote eer de wisselbokaal te mogen regelen.

Nieuwsgierig geworden welk dorp het sterkste zal zijn? Kom het beleven op 28 augustus, sportpark ’t Gat van Frans (z’n vrouw)’ in Meppen.

Het bestuur van SV Möpp’n met de sjees en rol perkament op weg naar Benneveld, v.l.n.r. Sjoert Ubels, Gert Kuipers  Sietse Kregel en Gert Naber.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 13 juli 2021

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel