.

.

 

.

Zweeloo is klaar voor Cross Triathlon 2021

Komende zaterdag staat de 4e editie van de Zwembad Zweeloo Cross Triathlon op het programma. De organisatoren zijn er helemaal klaar voor !

Dit jaar wordt de cross triathlon – opnieuw in en rond het zwembad in Zweeloo - georganiseerd tijdens de Nationale Sportweek. De NOC*NSF heeft Coevorden uitgekozen als één van de vijf gaststeden voor de Nationale Sportweek. De gemeente wil de sportweek maximaal benutten om sport en gezondheid in alle wijken en dorpen in de schijnwerpers te zetten.

De Zwembad Zweeloo Cross Triathlon is uitermate geschikt voor zowel de beginnende recreanten als voor fanatieke duuratleten. Deelnemers kunnen kiezen uit vier categorieën:

•   de Kids Triathlon (t/m 12 jaar) - 75m zwemmen / 3km fietsen / 950m lopen

•   de 1/16 Triathlon - 250m zwemmen / 10km fietsen MTB / 2,5km lopen (cross)

•   de 1/8 Triathlon - 500m zwemmen / 20km fietsen MTB / 5km lopen (cross)

•   de 1/8 Triathlon Estafette

Clinics
Komende donderdag is het nog mogelijk een borstcrawl-clinic te volgen in zwembad Zweeloo onder professionele begeleiding van de Aelderzwemschool. Ook is het op die avonden mogelijk om gezamenlijk het MTB-parcours en het cross-loop parcours te verkennen en zo een extra training mee te pakken. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor aanmelden door een mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  

Kinderen worden niet vergeten
Uiteraard worden de kinderen niet vergeten. Op woensdagmiddag 22 september organiseert Zwembad Zweeloo samen met Buurtsportcoaches Gezond Coevorden en de Aelderzwemschool een ‘Clinic Kids Triathlon’ voor alle kinderen t/m 12 jaar. Ze maken tijdens de clinic kennis met alle disciplines van de triathlon. De clinic duurt van 15:30 tot 17:00 uur en de deelname is gratis.

Meer informatie over de Zwembad Zweeloo Cross Triathlon en de genoemde clinics is te vinden op de website van Zwembad Zweeloo en op de website www.crosstriatlonzweeloo.nl

Het organiserend comité van de Zwembad Zweeloo Cross Triathlon (v.l.n.r.) Anke Renkema, Patricia Adema, Wilfried Reuvers, Silvia Hollander en Ruth Ellen. Op de foto ontbreekt Olfred Nijenbanning. (Eigen foto)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 21 september 2021

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel