.

.

 

.

Open Huis van SV Willem Tell schot in de roos

Kruisboogvereniging huldigt jubilarissen Albert Spijkman en Lammert Alting. Het was afgelopen zaterdag een uitgelezen kans om kennis te maken met de schietsport. SV Willem Tell zette tijdens het Open Huis - onder prima weersomstandigheden - de deuren wagenwijd open.

Veel belangstellenden uit de wijde omgeving zagen hun kans schoon om eens te kijken of de kruisboogsport hun sport is.

Waarnemend-voorzitter Ronald Schuurman van de Zweeler kruisboogvereniging, opgericht op 7 september 1960, keek zaterdag tevreden terug op het Open Huis, “Voor onze vereniging was dit ook een frisse start na een bewogen coronaperiode. Een leuke dag waarop we over belangstelling bepaald niet te klagen hadden. Na een aanvankelijk rustig begin liep het in de loop van de middag lekker vol, waarbij ook binnenterras goed benut werd.”

De Open Dag was voor SV Willem Tell een uitgelezen kans om nieuwe leden aan de schietclub te binden.
Hoewel kruisboogschieten een individuele sport is, speelt het sociale aspect een grote rol. Dat werd zaterdag nog weer eens duidelijk onderstreept. “Het delen van de passie, het uitwisselen van ervaringen en gezelligheid vormen de peilers van het kruisboogschieten”, aldus Ronald Schuurman.

Bezoekers raakten zaterdagmiddag steeds enthousiaster naarmate ze de roos raakten. “Dit is sensationeel…!”, klonk het een paar keer. “We gaan een aantal van hen zeker terugzien op onze clubavonden en hebben inmiddels al drie nieuwe leden mogen inschrijven. Hopelijk volgen er meer, want nieuwe aanwas is van harte welkom.”
Kortom : een hele gezellige dag waar iedereen met volle teugen van heeft genoten!

Ook het buksschieten leverde een aantal natuurtalenten op.
Tijdens de aansluitende clubavond werden Albert Spijkman en Lammert Alting in het zonnetje gezet vanwege hun 50 jarig respectievelijk 25 jarig jubileum. Ook kregen de twee jubilarissen de bijbehorende NKB-speld overhandigd.
Interesse : kom dan vrijblijvend langs op de woensdagavond vanaf 20.00 uur....de vaste clubavond van Willem Tell!

Winnaars "Een Frisse Start"- evenement s.v. Willem Tell, zaterdag 18 september 2021

Dagklassement – alle diciplines

1.      Jan Bont
2.      Anja Alting
3.      Bert van de Bles

Kruisboog 20 mtr

1.      Matthijs Tonkens
2.      Rick Schutte
3.      Remco van der Spoel

Luchtbuks 10 mtr

1.      Gerlinde Schutte
2.      Geertje Oldejans
3.      Henk Huizing

Darten

1.      Marion van de Pol
2.      Esmee Tonkens
3.      Bert Tonkens

Foto’s: Jansje Brands Oes Eig'n Kraantien d.d. 21 september 2021
Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel