.

.

 

.

Veldrijdster Iris Offerein (18) houdt dubbel gevoel over aan internationaal debuut

Veldrijdster Iris Offerein was trots dat ze zondag bij de Belofte Vrouwen mocht debuteren tijdens de Europese titelstrijd op de VAM-berg in Wijster, al werd het na een valpartij niet het debuut waar zij op gehoopt had.

Na afloop van de race overheerste bij de 18-jarige veldrijdster uit Meppen dan ook de teleurstelling. Offerein zag een goede klassering als sneeuw voor de zon verdwijnen toen ze na een sterke start ten val kwam. In de eerste modderstrook op de VAM-berg viel een Française en nam Iris mee in haar val. Terwijl de overige rensters snel verder konden, bleek de fiets van Offerein kapot. Ze moest terug naar de wisselstrook om haar weg op een vervangende fiets te vervolgen. De Meppenaar werd door het technisch euvel op behoorlijke achterstand gezet en het duurde even voordat ze weer in haar ritme kwam.
De beloftevolle renster vocht zich knap terug en kon zelfs nog een aantal rensters inhalen. Het was echter niet het EK zoals ze zich had voorgestel. Het enthousiasme van het aanwezige Drentse publiek maakte veel goed. Daar heeft ze echt van genoten!
“Het is een dubbel gevoel. Natuurlijk is er teleurstelling, dit was niet de tijd of plek waar je vooraf voor gaat. De valpartij was echt enorme pech. Dit EK is echter wel een mooie ervaring die je meeneemt, dit debuut smaakt naar meer”, blikte Iris na afloop terug. Na het enerverend weekend in Wijster zat de topsporter maandagochtend gewoon weer in de schoolbanken van het ZOO-College in Zwolle.

Iris Offerein (18) uit Meppen in actie op het EK Veldrijden op de VAM-berg in Wijster (Foto : Miranda Nomden) Oes Eig'n Kraantien d.d. 9 november 2021
Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel