.

.

 

.

Aalden Rondomme 2022 ... Gelukkig bleef het niet helemaal stil ...

Zaterdag 8 januari 2022, de dag waarop de hardloopliefhebbers uit de wijde omtrek zich zo op konden verheugen….op de 15e editie van de Aalden Rondomme.

Toch is het stil op ‘t Alterbarg in Zweeloo. Er klinken geen vrolijke en enthousiaste stemmen van kinderen die klaar zijn voor hun loop en de strijd om medaille of felbegeerde beker. Er klinkt ook geen bemoedigend applaus door toeschouwers, geen gezellig gekeuvel tussen vrijwilligers of bekende stemmen door de speakers.....!
Helaas heeft het bestuur van de Aalden Rondomme ook dit jaar moeten besluiten de nieuwjaarsloop niet door te laten gaan. Alles vanwege Corona; het houdt ook ons in de greep.


Wie sportief is en wie graag wil samenkomen en ontmoetingen tussen mensen van de verschillende dorpen hoog in het vaandel heeft, wil echter niets liever dan dat de Aalden Rondomme doorgaat! Ondanks het verlangen is er begrip. Daar waar veel lokale ondernemers het zwaar hebben, daar waar mensen angstig zijn over hun gezondheid en nog herstellen van Corona, is het organiseren van de Aalden Rondomme echt maar bijzaak en regeert het realisme : de 15e editie met pijn in het hart uitstellen tot een volgend jaar.  
Toch bleef het (gelukkig) niet helemaal stil bij de sportievelingen in onze dorpen. Er verschenen online diverse initiatieven rondom de Aalden Rondomme. De route ligt er immers en is toegankelijk voor iedereen die er op uit wil. Het bestuur van de nieuwjaarsloop heeft naast wandelaars en hardlopers ook andere alternatieven gezien waarbij ook de mountainbike werd ingezet. Wij vinden het fijn te merken dat de route zo in trek is. Met dank aan vele vrijwilligers ligt het landschappelijk wandeltraject van de Aalden Rondomme er piekfijn bij!
Tot slot wil het bestuur van de Aalden Rondomme iedereen een heel goed, gezond en sportief 2022 wensen en wij hopen elkaar te treffen aan de start van de 15e editie van de Aalden Rondomme op zaterdag 14 januari 2023!

Oes Eig'n Kraantien d.d. 11 januari 2022

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel