.

.

 

.

Genomineerden sportverkiezingen Gemeente Coevorden bekend

Stemmen kan vanaf vrijdag 28 januari. Op zaterdag 5 februari wordt bekend wie de winnaars zijn van de Sportverkiezing 2021 voor de gemeente Coevorden. Dat gebeurt vanuit Hofpoort@De Fabriek in Coevorden tijdens een speciale live Tv-uitzending van ZO!34.

De genomineerden zijn bekend! En je kunt stemmen. Er zijn 5 categorieën. De sportman, sportvrouw, sporttalent en sportploeg van het jaar. En een vrije categorie voor bijvoorbeeld bijzondere vrijwilligers of inwoners die, ondanks alle coronaperikelen, mogelijk maakten dat er toch gesport kon worden. Sportwethouder Joop Brink vindt het mooi dat sporters en vrijwilligers in de schijnwerpers worden gezet: ‘We laten graag zien hoe leuk sporten is, ook het sociale deel. Of dat nu sport op topniveau is of als amateur, als gehandicapte sporter, in teamverband of individueel, het maakt niet uit!’

Alle inwoners van de gemeente Coevorden waren van december t/m begin januari in de gelegenheid om via de website van de gemeente of de bon in de Coevorder Courant inwoners voor te dragen. In de week na 7 januari boog de deskundige jury zich over alle voorgedragen kandidaten. Die jury bestond uit de aanvoerders van het Sport- en Preventieakkoord Gezond Coevorden en de buurtsportcoaches. Voorwaarde was dat de voorgedragen personen inwoner van Coevorden zijn en zij in 2021 een prestatie hebben behaald die lokaal, regionaal of zelfs landelijk in het oog springt. De winnaars in de eerste 4 categorieën worden afgevaardigd naar de Drentse sportverkiezing. Die vindt plaats op maandag 28 maart in het Atlas Theater in Emmen.

Stemmen vanaf nu, 5 februari live op tv
Vanaf nu kun je stemmen op de genomineerden in de 5 categorieën. Dat kan via het stemformulier waarop je per genomineerde een korte toelichting vindt. Je kunt tot vrijdag 4 februari je stem uitbrengen. De winnaars worden tijdens de Tv-uitzending op ZO!34 bekend gemaakt. In die uitzending zijn, naast alle genomineerden, ook rolstoeltennis en olympisch medaillewinnaar Tom Egberink, sportwethouder Joop Brink, de buurtsportcoaches en muzikaal talent Kaylee uit Coevorden te gast.

Sportvrouw
Kira Epping uit Oosterhesselen, Ismay Lichtendonk uit Coevorden en Iris Offrein uit Meppen zijn genomineerd voor de titel sportvrouw van het jaar. Kira werd 10e op het WK Sportvissen, Ismay werd 4e en 5e op het NK Zwemmen en Iris haalde de selectie voor het EK Veldrijden dat vorig jaar op de VAM-berg plaatsvond en ze werd 3e op het NK Mountainbiken.

Sportman
Voor de sportman van het jaar zijn genomineerd: Harry Streutker uit Coevorden, Reimon Bos uit Noord-Sleen en Kevin Zwiep uit Schoonoord. Paardenkrachten zijn voor alle drie genomineerden van belang. Dat geldt voor Harry wel heel letterlijk. Hij won in Ermelo zilver bij de dressuur voor tweespan paarden en in Blaricum werd hij kampioen in de categorie vierspan paarden. Reimon werd Nederlands Kampioen ovalracing in de Hotrods klasse en Kevin werd ook Nederland Kampioen Ovalracing, maar dan in de Superrods klasse.

Sporttalent
Voor de titel sporttalent van het jaar zijn de ruiters Jayden Woering en Anica de Boer uit Sleen genomineerd en motorcoureur Dylan Czarkowski uit Coevorden. Jayden werd Drents Kampioen springen en Anica de Boer Nederlands Kampioen Voltige. Dylan werd Nederlands Kampioen in de Yamaha YZF 125 R Cup.

Sportteam
Twee teams strijden om de titel Sportploeg van het jaar. Dat zijn het Voltigeteam Zuidenveld 1 uit Sleen en het damesteam van Touwtrekvereniging De Roppers uit Dalerpeel. Het Voltigeteam werd Nederlands Kampioen en het Dames Touwtrekteam deed mee aan het Open Nederlands Kampioenschap en werd winnaar van het 3-bonden toernooi.

Vrije categorie
In de vrije categorie zijn genomineerd: turntrainster Kelly van Dijk uit Coevorden Tennisvereniging LTC uit Dalen en voetballer Jesper Bults uit Sleen. Kelly heeft de nominatie te danken aan haar enthousiasme en inzet waardoor de leden van TVC ondanks de moeilijke coronatijd toch aan hele leuke trainingen konden meedoen. Tennisvereniging LTC groeide, mede dankzij hun inzet op padel, van 70 leden in 2018 naar 420 leden in 2021. Waarvan maar liefst 76 jeugdleden. Jesper onderging in 2021 een zware hartoperatie en maakte drie weken later zijn debuut bij het eerste elftal van vv Sleen.

Noteer alvast in je agenda
De live-uitzending is te zien op ZO!34 TV of op www.zo34.nl. Op 5 februari vanaf 20.30 uur. Noteer het dus maar vast in je agenda!

Artikel geplaatst 1 februari 2022

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel