.

.

 

.

Iris Offerein (18) genomineerd voor sportvrouw 2021 ...

Veldrijdster Iris Offerein is genomineerd voor de titel sportvrouw van het jaar 2021 in gemeente Coevorden. 

De 18-jarige Meppenaar is hard op weg nationaal en internationaal door te breken. Op de diverse parcoursen maakte ze in 2020 en 2021 veel indruk.

In Meppen, waar haar roots liggen, glimmen de ‘supporters’ van trots. Dat is terecht! Iris Offerein won in 2020 bij de Junior Dames de nationale topcompetitie, maar in 2021 deed ze er met de selectie voor het Europees Kampioenschap Veldrijden op de VAM-berg in Wijster nog een flinke schep bovenop. Het goede nieuws van bondscoach Gerben de Knegt betekende een voorlopig hoogtepunt in de veelbelovende sportieve loopbaan van Iris Offerein.

2021 was voor Iris Offerein haar eerste jaar bij de beloften-vrouwen. Ze is een van de jongste, maar heeft zichzelf misschien nog wel het meest verrast met de selectie voor het EK, dat in haar achtertuin werd verreden.
Iris is onbetwist een aanstormend talent. Bij de junioren liet ze zich vrijwel altijd van voren zien, nu wil ze dat ook bij de beloften-vrouwen doen.  Ze probeert ieder jaar een stap dichterbij te komen, mar beseft het als geen ander : hoe dichter je bij de top komt hoe moeilijker de stappen worden.
Iris heeft alles wat een topsporter in de basis nodig heeft : talent, mentaliteit en doorzettingsvermogen.

Stemmen vanaf nu, 5 februari live op tv
Vanaf nu kun je stemmen op de genomineerden in de 5 categorieën. Dat kan via het stemformulier op de website www.coevorden.nl waarop je per genomineerde een korte toelichting vindt. Je kunt ook stemmen via de antwoordbon in de Coevorder Courant van deze week. Stemmen kan tot vrijdag 4 februari  De winnaars worden op zaterdag 5 februari a.s. tijdens de Tv-uitzending op ZO!34 bekendgemaakt.

Noteer alvast in je agenda
De live-uitzending is te zien op ZO!34 TV of op www.zo34.nl. Op 5 februari vanaf 20.30 uur. Noteer het dus maar vast in je agenda!


In die uitzending zijn, naast alle genomineerden, ook rolstoeltennis en olympisch medaillewinnaar Tom Egberink, sportwethouder Joop Brink, de buurtsportcoaches en muzikaal talent Kaylee uit Coevorden te gast. 

Oes Eig'n Kraantien d.d. 1 februari 2022

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel