.

.

 

.

Tophandbalster Mariël Beugels in voorselectie EK Handbal 2022

Bondscoach Per Johansson heeft in zijn voorselectie voor het Europeees Kampioenschap (EK) in Noord-Macedonië, opnieuw ruimte gemaakt voor Mariël Beugels.

De 24-jarige tophandbalster van het Zweedse GF Kroppskultur maakt voor de tweede keer in haar loopbaan deel uit van de voorselectie van het Nederlands Damesteam.

De in Benneveld geboren en getogen Beugels, oud-speelster van HVZ/Vivendi en E&O, maakte deze zomer de overstap van de tweede Bundesliga-club TV Aldekerk naar GF Kroppskultur. De club uit Uddevalla – aan de westkust van Zweden - speelt op het een na hoogste niveau. Een club met mooie toekomstplannen, die aansluiten bij de ambities van Beugels.

Johansson heeft in totaal 35 speelsters opgenomen in zijn voorlopige selectie voor het Europees kampioenschap. Het nationale team is bij het EK in Noord-Macedonië ingedeeld in groep C met Frankrijk, Noord-Macedonië en Roemenië.

Het EK wordt van 4 tot en met 20 november 2022 georganiseerd in gastlanden Slovenië, Noord-Macedonië en Montenegro. De speelsteden zijn Celje (poulefase) en Ljubljana (poulefase, Main Round en finale weekend) in Slovenië, Skopje (poulefase en Main Round) in Noord-Macedonië en in Montenegro wordt de poulefase gespeeld in Podgorica (poulefase).

Wedstrijdschema EK
Zaterdag 5 november 20:30 uur: Nederland-Roemenië
Maandag 7 november 18:00 uur: Noord-Macedonië-Nederland
Woensdag 9 november 20:30 uur: Frankrijk-Nederland

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel