.

.

 

.

Aalden wint zeer geslaagd Zwaagstra-dorpentoernooi 2022 S.V. Willem Tell

Henk-Jan Nijmeijer en Mariet Zuiderveld gekroond tot schutterskoning en -koningin.

Aalden heeft afgelopen vrijdagavond het Zwaagstra-dorpentoernooi van S.V. Willem Tell op zijn naam geschreven. Henk Jan Nijmeijer uit Aalden en Mariet Zuiderveld uit Benneveld werden gekroond tot schutterskoning en schutterskoningin.
Na twee jaar afwezigheid door corona werden in het clubhuis aan de Aelder Hooghe de kruisbogen tijdens het traditionele toernooi bijna vierhonderd keer gespannen. 

Grote opkomst schot in de roos
Een sportieve strijd tussen zes dorpen, waarbij promotie vam de kruisboogsport een van de uitgangspunten is. Bestuurslid Ronald Schuurman was in zijn nopjes met de  de grote opkomst: "Wat er echt duidelijk uitsprong was het feit dat men er na twee jaar toch weer reikhalzend naar heeft uitgekeken. Dit was op de oefenavond op de dinsdag al merkbaar en de grote opkomst vrijdagavond was een schot in de roos."

Het toernooi werd geopend door de kersverse nationaal jeugdkampioen Matthijs Tonkens. Hierna lieten zesendertig schutters zich van hun beste kant zien door vol concentratie, tien keer een pijl richting het doel te sturen. Bij de één wist de pijl feilloos de roos te bereiken, bij de ander was überhaupt het raken van de kaart al een hele prestatie. De verschillende scores mochten de pret echter niet drukken.

Zeer geslaagde avond
Gedurende de avond kwam er steeds meer geluid uit het schuttersgebouw. Tekenend voor de zeer geslaagde avond. Het bekende Rad van Fortuin werd rondgedraaid en verschillende prijzen werden verdeeld, maar de échte prijzen moesten uiteraard nog komen. Met een puntentotaal van 78 werd Mariet Zuiderveld uit Benneveld dit jaar schutterskoningin en met liefst 91 punten werd Henk Jan Nijmeijer uit Aalden tot schutterskoning gekroond. Beide kregen een fraaie eremedaille omgehangen.

Aalden met de wisselbeker aan de haal; titelhouder Wezuperbrug eindigt als vijfde
De prijs voor het beste dorp ging naar Aalden. Twee jaar geleden was de ploeg van Remco van der Spoel er al dichtbij, maar toen bleek Wezuperbrug opnieuw te sterk. Met 468 punten, geschoten door zes dorpsgenoten, bleek nu voldoende voor de zege. Zweeloo legde met 449 punten beslag op de tweede plaats en Benneveld en Meppen eindigden met 448 punten ex aequo op de derde plaats. Titelverdediger Wezuperbrug moest dit keer genoegen nemen met de vijfde plaats (439) en Wezup eindigde met 415 punten op de zesde plaats.

S.V. Willem Tell wil de zes coaches van de dorpen graag hartelijk bedanken voor de organisatie! En uiteraard ook de Zwaagstra Groep, die zich als hoofdsponsor aan het toernooi verbonden heeft!

De winnende ploeg uit Aalden, v.l.n.r.  Jan Hilbrands, Andre Westerhof, Rick Kiers, Jeffrey de Vries, Henk-Jan Nijmeijer (schutterskoning 2022) en Remco van der Spoel. (Foto: Jansje Brands)

Henk Jan Nijmeijer werd gekroond tot schutterskoning 2022 en bij de dames viel de eer te beurt aan Mariet Zuiderveld uit Benneveld: de kersverse schutterskoningin 2022 van de voormalige gemeente Zweeloo. (Foto: Jansje Brands)

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel