.

.

 

.

ZBC-spits Wilfred Kuipers: “Ik heb een engeltje op mijn schouders gehad"

ZWEELOO - Wilfred Kuipers kan inmiddels weer breeduit lachen na het hachelijk avontuur met een carbidkanon, maar Kuipers zal nog vaak en met gemengde gevoelens terugdenken aan Oudjaarsdag 2009.

Tijdens het carbidschieten in de 'Hof van Been' in Zweeloo knalde een deksel van een carbidkanon pardoes tegen zijn lichaam. De verwondingen bleven wonderwel beperkt. De sympathieke 23-jarige inwoner van Zweeloo beseft dat hij ongelofelijk veel geluk heeft gehad. 'Ik heb het geluk gehad dat ik juist pal voor het kanon stond, waardoor de snelheid van het deksel relatief gezien nog meeviel. Als ik twee meter verder van het carbidkanon had gestaan dan was het heel anders afgelopen. Dat realiseer ik me terdege. Ik heb een engeltje op mijn schouders gehad.'

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog een raadsel. 'We zouden juist stoppen en waren druk bezig met het opruimen. Volledig onverwacht schoot het deksel van één van de kanonnen er met volle kracht af. Zonder dat één van de jongens de kanon tot ontsteking bracht. Ik denk dat een vonkje van het vuur het mechanisme van het carbidkanon in werking heeft gesteld.' Direct na het ongeluk werd Kuipers per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, maar daar werd gelukkig niets ernstig geconstateerd. “Een fikse onderhuidse bloeduitstorting, een kneuzing van de schouder en een pijnlijke heup. Voor de rest valt helt allemaal reuze mee. Ik wil volgende week de voetbaltraining weer oppakken'', klikt Kuipers monter en strijdvaardig.


Wilfred Kuipers, die aan het Hanze Hogeschool in Groningen de studie Facility Management volgt, is een voetballer pursang. Bij v.v. ZBC voelt hij zich als een vis in het water. "We zijn duidelijk met iets moois bezig. Het elftal heeft sinds de komst van een aantal spelbepalende spelers duidelijk aan volwassenheid gewonnen. Zij laten zich zowel binnen als buiten het veld gelden”, zegt Kuipers. “Ze leren anderen dat je altijd je verantwoordelijkheid moet nemen. Bovendien speel ik nu met allemaal jongens om me heen die de bal willen hebben, die iets kunnen creëren. Die spelvreugde laat zich vertalen in prima resultaten." Kuipers is dus lovend over het spel, maar blijft wel kritisch. "We spelen aardig, maar we moeten onze ogen niet sluiten voor de dingen die minder gaan. Het is ons doel om in wedstrijden nog dominanter te worden, om helemaal geen domme kansen meer weg te geven”, zo stelt de aanvaller.


ZBC heeft dit seizoen volgens Wilfred een hoop potentie.  “We zijn in de 3e klasse D duidelijk met iets moois bezig, maar dat gaat met ups en downs. We begonnen dit seizoen verrassend sterk en we vielen later iets terug. Dat hoort bij het leerproces. Als ik voor mezelf spreek, wil ik belangrijk zijn voor het elftal. En niet alleen met doelpunten of assists. Daar gaat een hoop werk aan vooraf.”


Wilfred Kuipers denkt dat vooral de brede selectie en de positieve instelling van alle selectiespelers uiteindelijk doorslaggevend zal zijn hoever ZBC's succes dit seizoen reikt. “Vooral de zogenaamde reservespelers zijn ontzettend belangrijk. Die zijn mede-bepalend voor de vraag hoe sterk je als selectie bent, want je moet vaak een beroep op ze doen, zeker als je veel schorsingen of blessures hebt. Dat kan in de 2e seizoenshelft een nòg grotere rol gaan spelen. Het teamgevoel en het teambelang moet altijd prevaleren boven het individuele belang!”


Bijschrift foto: Wilfred Kuipers (23) kan weer lachen na het hachelijk carbidavontuur op Oudjaarsdag. De getalenteerde aanvaller van ZBC is helemaal klaar voor de 2e seizoenshelft. "We zijn duidelijk met iets moois bezig!" (Foto: Evelien Klasens)

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel