.

.

 

.

Iris Offerein (19) uit Meppen opnieuw geselecteerd voor EK veldrijden

Iris Offerein is voor de tweede achtereenvolgende keer geselecteerd voor het EK veldrijden.

Maandag kreeg de 19-jarige Meppenaar het goede nieuws van bondscoach Gerben de Knegt te horen. “Het EK blijft net als een jaar geleden voor mij vooral een kwestie van ervaring opdoen, maar ik ga er uiteraard alles aan doen om zo hoog mogelijk te eindigen."
Afgelopen weekend nam Offerein nog deel aan de Wereldbekerwedstrijd in het Belgisch-Limburgse Maasmechelen.

Beloften-vrouwen
Het is haar tweede jaar bij de beloften-vrouwen. Iris Offerein is een van de jongste, maar verraste  in 2021 al met de selectie voor het EK, dat toen op de VAM-berg in Wijster werd verreden. Komend weekend is het Belgische Namen plaats van handeling. “Het parcours is niet echt technisch, maar wel veeleisend en spectaculair.” 

Ieder jaar stap dichterbij komen
Iris Offerein is onbetwist een aanstormend talent. Bij de junioren liet ze zich vrijwel altijd van voren zien, nu wil ze dat ook bij de beloften-vrouwen doen. "Ik probeer ieder jaar een stap dichterbij te komen ", vertelt ze. "Ik wil mooie uitslagen rijden in dit veldritseizoen, dat loopt van september tot medio februari."

Onvergetelijke ervaring
Waar de ervaren toppers zoveel mogelijk podiumplaatsen willen halen, is Offerein in haar tweede jaar bij de beloften-vrouwen voorzichtiger. "Deelname aan het EK blijft op voorhand een onvergetelijke ervaring. Daar ga ik volop van genieten."

Veldrijdster Iris Offerein (19) uit Meppen is opnieuw geselecteerd voor het EK Veldrijden, dat komend weekend in het Belgische Namen zal worden verreden. (Foto: Rony Tielemans)

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel