.

.

 

.

ZBC opnieuw in halve finale Protos Weering-toernooi

Met enig fortuin en zonder groots te spelen heeft ZBC zich geplaatst voor de halve finale van het Protos Weering-toernooi. Dat is een evenaring van de prestatie van vorig jaar. Net als tijdens de eerste ronde was een derde plaats in de kwartfinale ~ in de sterk bezette poule E ~ voldoende voor een ticket naar de volgende ronde van Nederlands grootste zaalvoetbaltoernooi.

ZBC was in de eerste wedstrijd met 2-0 te sterk voor Zwartemeer. Tegen titelfavoriet Sc Erica leek een stunt in de maak. De ploeg uit Zweeloo kon de aanvankelijk opgebouwde 1-2 voorsprong echter niet vasthouden en verloor uiteindelijk nipt met 3-2. In de derde wedstrijd was Emmen met 3-1 te sterk en de laatste partij tegen Twedo (zon) verliep doelpuntrijk: de rood-witte equipe trok met 4-3 aan het langste eind. Met zes punten uit vier gespeelde wedstrijden en een neutraal doelsaldo wist ZBC zich bij de vijf beste nummers 3 van de kwartfinales te scharen en verzekerde zich hiermee van een langer verblijf in het toernooi.

Toeval of niet; maar net zoals vorig jaar mag ZBC nu in de 34e editie van het Protos-Weering-toernooi voor haar halve finale wederom afreizen naar Dedemsvaart. Zaterdagavond staan in sporthal ‘De Citadel’ (adres: Langewijk 118 , 7701 AH in Dedemsvaart) vanaf 17.30 uur de volgende wedstrijden op het  programma: OZC – ZZVV, ZBC – HZVV, ZZVV – Germanicus, OZC – ZBC, Germanicus – HZVV, ZZVV – ZBC, Germanicus – OZC, HZVV – ZZVV, ZBC – Germanicus en HZVV – OZC.

Het bestuur van ZBC stelt de supporters in de gelegenheid om zaterdag a.s. per bus naar Dedemsvaart te reizen. De bus vertrekt om 16.00 uur vanaf ‘t Alterbarg. In de bus zal om een financiële bijdrage van 3 euro per persoon worden gevraagd. Opgave vooraf is niet nodig. VOL = VOL!

Sp. Zweeloo beleefde deze jaargang weinig plezier aan het Protos Weering-toernooi. De zaterdag derde klasser werd in de voorronde in sporthal Erica kansloos uitgeschakeld. De ploeg bleef in de vier gespeelde poule-wedstrijden puntloos.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel