.

.

 

.

Clubs en accommodaties “erg blij" met compensatie gemeente

“Noodfonds energie zorgt voor compensatie torenhoge energierekening en verschaft ons lucht“.

Sportclubs, dorpshuizen en zwembaden in de gemeente Coevorden krijgen in ieder geval komend halfjaar compensatie voor de hoge energieprijzen. Dat heeft de gemeenteraad vorige week tijdens de begrotingsvergadering besloten. De compensatie geldt in ieder geval voor de periode november 2022 tot en met april 2023. Daarna volgt er een evaluatie. 

Clubs hebben het al lastig genoeg
De gemeenteraad was er in het slotdebat helder over. “Laagdrempelige sport- en maatschappelijke voorzieningen moeten in deze uitzonderlijke omstandigheden juist overeind worden gehouden. Clubs, zwembaden en accommodaties hebben het al lastig genoeg, het is kommer en kwel en de gemeente moet op zeer korte termijn te hulp schieten.”

Alle zeilen bijzetten
Voorzitter Anita Klingenberg van vv Sweel is opgelucht en blij dat de kogel door de kerk is. “Dankzij de steun van de gemeente verschaffen we ons voor de komende zes maanden in ieder geval lucht. We doen wat we kunnen, maar moeten alle zeilen bijzetten om de sport betaalbaar te houden. Met het instellen van dit noodfonds blijven de exploitatielasten in ieder geval binnen de perken, de verenigingsactiviteiten gewaarborgd en lijken forse contributieverhogingen afgewend.”

Geen leden kwijtraken
Voor het clubbestuur van vv Sweel voelt het goed dat de gemeente Coevorden de zorgen deelt en de clubs en maatschappelijke voorzieningen gaat compenseren, “zodat de torenhoge energielasten niet ten koste gaan van onze exploitatie en onze leden niet met forse contributieverhoging opzadelen. Met als gevolg dat we leden kwijtraken. Sport en ontspanning moet hoe dan ook laagdrempelig blijven. Tijdens de afgelopen coronaperiode hebben we gezien hoe belangrijk het is dat we samen kunnen sporten, dat de sociale contacten overeind blijven.”

De vergoedingen moeten worden betaald uit het potje met ongebruikte coronagelden. Daar zit nog zo'n 350.000 tot 400.000 euro in. De rest moet uit de algemene reserves van de gemeente komen. Ook maakt Coevorden 2 miljoen euro vrij voor verduurzaming.

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel