.

.

 

.

Geert Kwant (80) gehuldigd met Gouden Speld van KNVB

Geert Kwant is afgelopen maand in het stadion van FC Amsterdam - voorafgaande aan de interland Nederland-België - gehuldigd met de Gouden Speld van de KNVB.

De 80-jarige Aaldenaar is de afgelopen decennia op vele fronten actief geweest voor de KNVB en de voetbalsport in de regio in het bijzonder.

KNVB-voorzitter Just Spee bedankte Kwant voor zijn jarenlange inzet en betekenis voor het amateurvoetbal. Hij werd voor zijn verdiensten verrast met een oorkonde en de gouden bondsspeld. “Een mooie waardering voor het werk dat ik altijd met veel plezier heb gedaan.”

Aanspreekpunt
Geert was sinds 1984 actief als districtsconsul. In deze functie was de Aaldenaar het aanspreekpunt voor de consuls van de voetbalverenigingen in een groot deel van de provincie Drenthe. ”Bij twijfelachtige weersomstandigheden dient de regioconsul er voor zorg te dragen dat hij inzage krijgt over de veldensituatie in zijn regio om vervolgens rapport uit te brengen aan het districtskantoor die uiteindelijk een besluit neemt over het afgelasten van het wedstrijdprogramma”, omschrijft Geert zijn werkzaamheden.

Fervent lange-afstands-loper en golfer
De vitale Aaldenaar is en blijft een voetballiefhebber. “Dat ben ik eigenlijk al mijn hele leven, maar inmiddels is er ook veel meer dan voetbal. Ik ben een fervent lange-afstands-wandelaar en neem aan verschillende tochten in den lande mee.” Geert deinst niet terug aan meerdaagse evenementen zoals de Nijmeegse Wandelvierdaagse. Sportiviteit staat dus nog altijd hoog in het vaandel, zo is Geert ook nog regelmatig op de golfbaan te vinden.

Kaarten en zingen
Daarnaast legt Geert nog graag een kaartje en is al vele jaren lid van De Loozangers. In 2016 droeg hij het voorzitterschap van de zangvereniging over, maar zingt anno nu nog altijd bij de bassen. Opnieuw had Geert daarmee weer een mijlpaal bereikt in zijn leven. In 2006 werd hij al na een jaar lidmaatschap benoemd tot voorzitter, vooral dankzij zijn reputatie als bestuurder.

Maatschappelijk betrokken
Geert is niet alleen een vitale, maar ook een maatschappelijk betrokken man, waarvoor hij in 2011 werd beloond met een Koninklijke onderscheiding. Geert blijft voetballiefhebber, zanger, kaarter, wandelaar, maar vooral levensgenieter. Het houdt hem gezond en vrolijk!

Uit handen van KNVB-voorzitter Just Spee ontving de Geert Kwant de gouden bondsspeld. Het afscheid van de districtsconsuls vond plaats in Amsterdam.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel