.

.

 

.

Wie zijn de sportieve uitblinkers van de gemeente Coevorden?

Op 3 februari 2023 vindt de Coevorder Sportverkiezing van het jaar 2022 plaats. Hierin staat de gemeente stil bij het sporttalent en sportprestaties van het sportjaar 2022.

Een jaar waarin iedereen weer zonder al te veel beperkingen kon trainen, competitie kon spelen en vooral weer kon genieten van de reuring in sporthallen of op de verschillende sportparken. Ook tijdens de Nationale Sportweek in september liet de sport zich van haar beste kant zien. Meer dan 60 sport- en beweegaanbieders openden hun deuren zodat jong en oud kon kennismaken met het diverse aanbod.

Sporttalent, sportploeg, sportman en sportvrouw
Vanaf 1 december heeft iedereen de mogelijkheid om een naam voor te dragen voor de sportverkiezing in de gemeente Coevorden. Dat kan in de categorie sportman, sportvrouw, sporttalent en sportploeg. De sporters moeten woonachtig in de gemeente Coevorden zijn (voor een team geldt dat het merendeel in de gemeente moet wonen) in het jaar van de geleverde prestatie. Het gaat om prestaties die op minimaal lokaal niveau in het oog springen. Een sporter kan slechts één keer de prijs van Sporttalent van het jaar winnen. De winnaars van de Coevorder sportverkiezing worden automatisch genomineerd voor het Drents Sportgala. Dit gala is op maandag 6 maart 2023 in Meppel.

Aandacht voor de breedtesport
“We bieden graag een podium aan sporters die het afgelopen jaar mooie en indrukwekkende sportprestaties hebben geleverd”, aldus wethouder Joop Slomp. “Sporten is gezond, maar ook een belangrijke sociale factor. Daarom blijven we er als gemeente aandacht aan besteden. De sportverkiezing hoort daar onlosmakelijk bij. We hopen dat onze inwoners veel sporters voordragen voor de felbegeerde titels.”

Nomineer kan vanaf nu
Was/waren jouw sporttopper(s) in 2022 woonachtig in de gemeente Coevorden? En hebben zij een prestatie neergezet die op lokaal, regionaal of zelfs landelijk niveau in het oog sprong? Nomineer dan diegene dan vanaf 1 december! Dat kan eenvoudig via ons nominatieformulier. Nomineren kan en met 12 december. Bekijk ook de video: Sportverkiezing Coevorden 2022 - YouTube

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel