.

.

 

.

Nieuwjaarsloop Aalden Rondomme, al 15 jaar vertrouwd!

Zaterdag 7 januari lustrumeditie ... iedereen staat te popelen ...!

Wanneer de teller nog 100 dagen tot 7 januari aangeeft, staat het bestuur van Aalden Rondomme te popelen om te beginnen met de voorbereidingen voor de Nieuwjaarsloop.

Bestuur is een geoliede machine
Het bestuur lijkt een geoliede machine, bestuursleden die samen al jarenlang optrekken en precies van elkaar weten hoe en wat. Dat is fijn, werkt snel en efficiënt en geeft zo de ruimte om extra’s te regelen. Zo denken ze ieder jaar na over een ludieke actie. Nu er al 14 edities zijn verstreken, lijkt het vinden van iets nieuws moeilijker dan ooit.

Iets ludieks
De vraag ‘moet er iets ludieks’ komen, is dan ook meerdere malen gevallen tijdens de bestuursvergaderingen. Laten we eerlijk zijn: het is al uniek dat Aalden Rondomme voor de 15e keer gaat plaatsvinden. Als we om ons heen kijken, zien we dat collega-lopen worden geannuleerd of geen doorgang vinden.

Taak van de verkeersregelaars
Dat andere lopen zijn gestopt, vinden wij niet zo vreemd. Door de jaren heen zijn er nogal wat spelregels aangescherpt. Neem de taak van de verkeersregelaars. Vroeger stonden de mannen in een hesje langs de weg. Officieel ongeschoold, maar veelal met een bak aan ervaring vanuit het eigen rijgedrag.

Nieuwe spelregels ...
Toen kwamen er spelregels en ging het ieder jaar anders en zeker niet gemakkelijker…Als je geluk had, haalde je het verkeersexamen op eigen kracht. Lukte dat niet, werd je geholpen. We zouden kunnen zeggen dat het niet helemaal eerlijk ging, maar op de dag werd er naar eer en geweten gehandeld. Alles verliep veilig en daar gaat het om! En nu de 15e editie voor de deur staat, sprak het bestuur zelfs over het inhuren van professionele verkeersbegeleiding. Gelukkig kunnen we ook onze lustrumeditie nog met eigen mensen regelen.

Clinics
Onder leiding van Wilfried Reuvers en Peter Timmer deden ook dit jaar de kinderen van De Anwende, De Schutse, De Smeltkroes en LOL Kinderopvang samen mee aan de clinics. Deze werden, maandagmiddag als vanouds, buiten gegeven! 

Vertrouwde en nieuwe gezichten
Na twee geschrapte edities vanwege corona kijkt het bestuur weer uit naar de vertrouwde deelnemers, maar blijven uiteraard ook genieten van nieuwe gezichten. En daarnaast van onze sportieve dorpsgenoten die niet alleen voor winst gaan, maar ook voor de gezelligheid en de saamhorigheid. Voor iedereen is er een categorie, van wandelaar tot wedstrijdloper. Om 13:00 uur zal het startschot van de wedstrijdloop door burgemeester Renze Bergsma van de gemeente Coevorden worden gegeven.  

Vrijwilligers, sponsoren en supporters 
Het bestuur bedankt via deze weg ook alvast alle vrijwilligers, sponsoren en supporters die voor de Nieuwjaarsloop klaar staan om dit evenement tot een succes te maken! Sommige staan al vanaf de eerste editie voor de organisatie klaar, maar jaarlijks treffen ze ook nieuwe fanatiekelingen! Fijn dat we het samen kunnen doen en dat we op uw steun mogen rekenen. Dit is wat onze Aalden Rondomme zo uniek maakt!

Het is van, voor en door ons allemaal! 
Tot ziens tijdens de 15e editie op zaterdag 7 januari op sportpark ’t Alterbarg. Met dit jaar een unieke kans om in de prijzen te vallen en voor iedere deelnemer een passend aandenken.
Met sportieve groet namens het bestuur!

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel