.

.

 

.

“Iedere hardloper moet de Aalden Rondomme een keer meemaken”

Voor Marjolein Schreuder (29) en Gera Kuijer staan in het nieuwe sportjaar 2023 al een aantal hardloopwedstrijden gepland.

Sommige weten ze al maanden van tevoren: de nieuwjaarsloop Aalden Rondomme komende zaterdag is er zo een. "Niet alleen voor een snel parcours, maar vooral ook vanwege de prachtige route door de landschappelijke omgeving en de uitstekende organisatie. Een loop die iedere hardloper een keer moet meemaken”, vertellen de twee geboren en getogen Aaldenaren.

Jaarlijks weerzien hardloopvrienden
De Aalden Rondomme beleeft zaterdag, na twee jaar afwezigheid vanwege corona, de vijftiende editie en is uitgegroeid tot een populaire winterklassieker. Aalden Rondomme is volgens Marjolein en Gera ook een jaarlijks weerzien met vele hardloopvrienden. “Je ziet ieder jaar zoveel blije gezichten van de deelnemers die over de finish komen. Vrijwel niemand krijgt onderweg te maken met een inzinking. Geen moed in de schoenen of pap in de benen, want de rust en de ruimte van de omgeving geeft juist veel energie.”

6,5 en 10 kilometer
Voor Marjolein en Gera is Aalden Rondomme dan ook echt een hardloopfeestje. “Bij vrijwel geen enkele runner is er op zowel de 6,5 als 10 kilometer de verleiding om het tempo los te laten en naar het eind te sukkelen. Onze ervaring is dat ze allemaal een zo goed mogelijke tijd op de klok willen zetten.”

Hoofd leegmaken
Marjolein en Gera hebben al flink wat kilometers in de benen zitten en zijn echte liefhebbers. “Het is heerlijk om te lopen omdat je nergens aan vastzit en altijd kan gaan wanneer je zelf wilt. Het is een relatief eenvoudige manier om lekker actief bezig te zijn en je hoofd leeg te maken”, somt het tweetal de voordelen van het hardlopen op. Al zijn beide multifunctioneel: Marjolein zit veel op de racefiets en Gera zwemt wekelijks haar baantjes in het Aquarena in Emmen.

Marjolein: familietraditie
Marjolein loopt vaak afstanden tussen de 7 of 8 kilometer, maar traint ook voor langere afstanden. “Ik heb samen met mijn ouders Ron en Grietje de halve marathon op Terschelling gelopen en we nemen al jaren als familietraditie deel aan de Monnikenloop op Schiermonnikoog. Verder staat ook de 4 Mijl van Groningen op mijn hardloopagenda en natuurlijk is de Aalden Rondomme vaste prik. Dit jaar met een nieuw onderdeel: de snelste familie van de voormalige gemeente Zweeloo. Samen met mijn ouders een mooie titel om voor te strijden”, zegt de in jeugd-ggz werkzame gedragswetenschapper.

Gera: Meerdere halve marathons
Voor Gera is de tien kilometer haar favoriete afstand en heeft daarnaast in het afgelopen jaar ook al meerdere halve marathons gelopen. “Ik heb op Terschelling deelgenomen aan de Berenloop, de Dam tot Dam loop van Amsterdam naar Zaandam, de Monnikenloop op Schiermonnikoog en 4 Mijl van Emmen”, zegt de oud-handbalster, in het dagelijks leven werkzaam als verpleegkundige in een Zorghotel in Assen.

Marjolein Schreuder (links) en Gera Kuijer staan in de startblokken voor de vijftiende editie van de nieuwjaarsloop Aalden Rondomme. (Foto: Aalden Rondomme)

Programma Aalden Rondomme
Het programma start zaterdag 7 januari a.s. om 10.45 uur met Nordic walkers, vanaf 11.00 uur gevolgd door jeugdlopen. Om 13.00 uur lost burgemeester Renze Bergsma het startschot voor de nieuwjaarsloop over 6,5 en 10 kilometer.

Aftellen is begonnen
Voorzitter Wilfried Reuvers is al aan het aftellen. “Het parcours ligt er prima bij en ook de weersvooruitzichten lijken gunstig. De komende dagen gaan we de route nog even controleren, blad verwijderen en een nieuw splitlaagje opbrengen. Een parcours waar de deelnemers meer dan goed uit de voeten kunnen!”

Deelname azc Aalden
Wilfried is blij dat ook zeker tien bewoners van het azc Aalden deelnemen aan de nieuwjaarsloop en ook nog eens tien vrijwilligers van het centrum actief zullen zijn. “Perfect voorbeeld van participatie en samenwerking!”

Vrijwilligers, sponsoren en supporters
Wilfried bedankt alvast de ruim tachtig vrijwilligers, de sponsoren en supporters die voor de organisatie klaar staan om deze lustrumeditie weer tot een succes te maken. “Sommigen staan al vanaf de eerste editie voor ons klaar, maar jaarlijks treffen we ook nieuwe fanatiekelingen. Fijn dat we het samen kunnen doen en dat we op deze steun mogen rekenen. Dit is wat de Aalden Rondomme zo uniek maakt! Het is van, voor en door ons allemaal! Tot ziens komende zaterdag op ’t Alterbarg tijdens de 15e editie!”

Programma Aalden Rondomme
Het programma start  om 10.45 uur met Nordic walkers, vanaf 11.00 uur gevolgd door jeugdlopen. Om 13.00 uur lost burgemeester Renze Bergsma het startschot voor de nieuwjaarsloop over 6,5 en 10 kilometer,

Kijk voor info in inschrijving op www.aaldenromdomme.nl 
Bron: Emmer Courant

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel