.

.

 

.

15e editie Aalden Rondomme: een waar hardloopfeest!

Honderden lopers, enthousiast publiek en heerlijk hardloopweer.

De 15e editie van Aalden Rondomme werd zaterdag een feestje voor iedereen. Of je nu deelnemer aan jeugdloop, de 6,5 of 10 kilometer of de Nordic Walking-loop, vrijwilliger of toeschouwer was. Iedereen kon met volle teugen genieten van een fantastisch sportief evenement. 

Gezellige drukte op ’t Alterbarg en langs parcours
De Nieuwjaarsloop – na twee jaar afwezigheid door corona terug op de hardloopkalender – leidde de lopers weer over het vertrouwde parcours en ook start & finish bleef traditiegetrouw ongemoeid. Op ’t Alterbarg was het gezellig druk, de lopers werden langs de gehele route aangemoedigd door het publiek en ook de muziek van de dj’s onderweg gaf de deelnemers niet alleen vleugels, maar zorgde ook voor extra energie. De doorkomst door de Jantina Hellingmolen zette de kers op de lustrumtaart.

Ondanks zwaar parcours toch rappe tijden
Het uitdagend parcours was weliswaar zwaar, maar dat blokkeerde bepaald geen rappe tijden. Hoewel er zaterdagmiddag geen parcoursrecord sneuvelde, zetten veel deelnemers een betere tijd op de borden dan tijdens de laatste editie van 2020.

Hardlopers deinzen niet terug voor 6,5 of 10 kilometer
De reacties van de deelnemers spraken boekdelen. “Het is prachtig dat dit aansprekend hardloopevenement in mijn eigen achtertuin wordt georganiseerd. Het is een uniek parcours en dat wil ik niet missen!” Voor 6,5 of 10 kilometer deinzen de deelnemers absoluut niet meer terug. Velen zijn inmiddels gepokt en gemazeld en trekken vrijwel dagelijks de loopschoenen aan.

Eervolle vermelding in meerdere opzichten voor Doesjka Bergsma
Een eervolle vermelding in meerdere opzichten voor Doesjka Bergsma uit het Friese Wijnjewoude. De programmabegeleidster van het azc Aalden stond niet alleen op het podium van de 6,5 kilometer, maar Doesjka zorgde er ook voor dat tientallen bewoners van het azc als deelnemer of vrijwilliger een belangrijke rol vervulden tijdens de 15e Aalden Rondomme. Een van de deelnemers van het azc was danig ontroerd door het mooie tafereel op ‘t Alterbarg. “Dit was tot dusverre de mooiste dag uit mijn leven in Nederland ... zoveel blije gezichten!”

 Het was dringen geblazen bij de start van de 15 editie van de winterklassieker Aalden Rondomme. (Foto: Shelly Jonkman)

Van start tot finish was het genieten
Van start tot finish genoten ook de hardlopers: via het beekdal van de Aalderstroom, de nieuwbouw van Aalden, de Mepper Esch, de Mepperdennen, brinkdorp Oud-Aalden en door de pittoreske omgeving van Zweeloo. Met de wisselingen van onverharde naar verharde paden van het parcours hadden de lopers zaterdagmiddag weinig moeite en haalde de lopers, getuige de goede tijden, niet uit het loopritme. Dit maakt de Nieuwjaarsloop tot één van de mooiste hardloopevenementen van deze regio.

Ruim tien graden op de thermometer
Wie begin januari een hardloopevenement organiseert riskeert overigens wel de kans op kou, wind of sneeuw, maar zaterdag waren de omstandigheden met ruim 10 graden op de thermometer een lust voor de lopers.

De organisatoren keken zaterdagmiddag tevreden terug op het evenement. "We zijn zeer content met het verloop van de koers. We hebben de nodige moeite moeten doen om het parcours goed begaanbaar te maken, maar getuige de reacties van de lopers is dat goed gelukt. We beschouwen deze positieve reacties als een compliment voor de meer dan tachtig vrijwilligers die dit evenement voor de vijftiende achtereenvolgende keer tot een succes hebben gemaakt. We kijken alvast vol enthousiasme uit naar de zestiende editie!"

Alle uitslagen en meer info op www.aaldenrondomme.nl of www.uitslagen.nl

Veel lachende gezichten bij de deelnemers van 15e editie van Aalden Rondomme. Ook bij Willemien Vugteveen uit Aalden. (Foto: Hans Jansen)

Ook voor de (groot)ouder kindloop was veel belangstelling.

Elske Koopman-Huitema met dochter Sara.

en ...

Jurjen Huitema met zoon Nils.

Ook voor de Nordic Walking tocht was veel belangstelling.

Dinie Mekkes, Jantje Hegen, Trijntje Holties, Linie Schrik en Rika Naber. Op de achtergrond Hennie Westerhof en Anneke Kregel. (Foto: Hans Jansen)

Kijk voor veel meer foto's van Hans Jansen in het album Aalden Rondomme 2023 en op de website van Aalden Rondomme Nieuwjaarsloop

Oes Eig'n Kraantien 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel