.

.

 

.

Veldrijdster Iris Offerein pakt zilver op NK Veldrijden

Iris Offerein (19) uit Meppen heeft afgelopen zondag in de modderpoel van Zaltbommel de zilveren medaille veroverd bij de beloften U23 in het veldrijden.

De ongenaakbare Leonie Bentveld pakte het goud. Larissa Hartog moest zich tevreden stellen met brons. Iris Offerein ging als vijfde het veld in en ze probeerde vanaf het begin volle bak te gaan, maar de 19-jarige Meppenaar wist dat ze zich op dit parcours snel kon opblazen. In een loodzware race slaagde ze er in om steeds meer naar voren op te schuiven. Doorzetten was het parool op een parcours waarin ze nergens even rust kon pakken.

Leonie Bentveld kwam met een riante voorsprong solo over de streep, maar Iris Offerein leverde onder uitzonderlijke omstandigheden een voortreffelijke prestatie. "Ik ben heel blij met deze zilveren medaille."

Veldrijdster Iris Offerein (19) uit Meppen behaalde zondag bij het NK Veldrijden de zilveren medaille. (Eigen foto)

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel