.

.

 

.

Succes De Anwende bij ski-kampioenschappen

Wezuperbrug – Leerlingen van o.b.s. De Anwende uit Aalden deden afgelopen zaterdag tijdens de Noord Nederlandse scholierenkampioenschappen 2011 uitstekende zaken. Twee teams van De Anwende plaatsen zich op de kunstskibaan van Wezuperbrug voor de nationale schoolkampioenschappen. Ook het skiteam van de Burgemeester Wessels-Boerschool Dalen mag naar de nationale titelstrijd, die op zaterdag 16 april in Soesterberg zal worden gehouden. De wedstrijden werden onder mistige omstandigheden afgewerkt, maar dat had nauwelijks invloed op de sportieve prestaties. Lynn Aasman uit Aalden passeerde als snelste meisje de finishlijn.

Bij de jongens was Mees Plaat uit Meppen de snelste deelnemer. Voor het evenement hadden zich zes scholen met in totaal negen teams opgegeven. Tezamen met een aantal individuele inschrijvingen was het totaal van 35 deelnemers iets lager als vorig jaar. Dat deed geen afbreuk aan het enthousiasme van de scholieren die ook dit jaar weer, onder het toeziend oog van vrienden en familieleden, indrukwekkende prestaties lieten zien. Voor het eerst deed dit jaar ook een snowboardteam mee, een sport die door het Olympische succes van Nicolien Sauerbreij sterk in de belangstelling is gegroeid.

 

Uitslagen basisscholen: 1. Team 1 De Anwende Aalden (bestaande uit Jorn Scholing, Indy Aasman, Koen Willems, Paulien Timmer en Lize Scholing) 2. Burgemeester Wessels-Boerschool Dalen (bestaande uit Cas Rutgers, Lauran de Ridder, Bart Vleems, Erik-Jan Vleems en Huub Hoiting) 3. Team 2 De Anwende Aalden (bestaande uit Wilko Haddering,

Gerjan Tubben, Ellen Vrieling, Lieke Reinhoud en Carlijn Reinhoud). Uitslagen scholen voortgezet onderwijs: 1. Roelof van Egtencollege in Hoogeveen bestaande uit Pascal von Haller, Sandro von Haller, Paulineke Lumer en Frank van Veen. Deze schoolteams gaan door naar de finales van de nationale schoolkampioenschappen die op 16 april in Soesterberg worden gehouden.

De verdeling van de medailles voor de individuele klassering in het kader van de Noord Nederlandse kampioenschappen was als volgt: Categorie jongens en meisjes van 5 en 6 jaar: 1. Koen Willems, 2. Lize Scholing, 3. Boris Swiers. Categorie jongens en meisjes van 7 en 8 jaar: 1. Duncan Lammers, 2. Cas Rutgers, 3. Indy Aasman. Categorie jongens en meisjes van 9 en 10 jaar: 1. Reinhoud Hatzmann, 2. Jorn Scholing, 3. Wilko Haddering. Categorie meisjes 11 en 12 jaar: Lynn Aasman (tevens snelste meisje), 2. Jill Huizing, 3. Iris Mulder. Categorie jongens 11 en 12 jaar: 1. Thijs Brink. Categorie Jongens 13 en 14 jaar: 1. Mees Plaat (tevens snelste jongen). Categorie meisjes 15 en 16 jaar: 1. Amber Schraa. Categorie jongens 15 en 16 jaar: 1. Jelle Dekker, 2. Pascal von Haller en 3. Frank van Veen. Categorie meisjes van 17 en ouder: 1. Paulineke Lumer. Categorie jongens van 17 en ouder: 1. Sandro Haller. Categorie snowboarden: 1. Mees Plaat, 2. Robin Kolk, 3. Emma Dekker. Alle uitslagen zijn ook te lezen op de website www.skidrenthe.nl

Bijschrift foto: Leerlingen van o.b.s. De Anwende deden afgelopen zaterdag tijdens de Noord Nederlandse scholierenkampioenschappen in Wezuperbrug uitstekende zaken. Twee teams van De Anwende plaatsen zich voor de nationale schoolkampioenschappen. Ook het skiteam van de Burgemeester Wessels-Boerschool Dalen mag naar het NK. (Eigen foto)

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel