.

.

 

.

EK Wielrennen zet Zweeler dorpen op z’n kop

... en internationaal flink op de kaart. De Zweeler dorpen sidderden afgelopen week als episch centrum van het Europees kampioenschap wielrennen. 

De dorpen stonden bol van de hectiek en bol van sfeervolle plaatjes!

Het evenement is uitgelopen op een wielerfeest van formaat. De hele regio was op tal van fronten nauw bij het internationaal evenement verbonden. Coevorden en de buitendorpen hebben aan miljoenen tv-kijkers laten zien wat ze in huis hebben. En dat is veel! De gemeente Coevorden was de afgelopen week tot ver buiten de Nederlandse grenzen te zien, van het Kasteel in Coevorden tot het middeleeuws kerkje in Zweeloo en van al het andere moois dat de gemeente op cultuur en toeristisch gebied te bieden heeft.

Een groot wielerschilderij, een productie van de schildergroep SAM van Beatrix Copier, was tijdens de doortocht van het EK Wielrennen bij de kruising Hoofdstraat - Kruisstraat in Zweeloo pontificaal in beeld.

Vrijdag was er bij de start in Coevorden en doorkomsten in de dorpen sprake van gezellige drukte en was er door organisatoren en vrijwilligers veel werk verricht om de gemeente van zijn mooiste kant te laten zien. De gemeente kreeg internationaal veel aandacht als fietsdomein bij uitstek en uiteraard vanwege het prachtige cultuur-historisch landschap. De sfeerbeelden lieten de kijkers zien, voelen en beleven wat Coevorden is en te bieden heeft. Een perfect visitekaartje van gastvrijheid werd afgegeven. Chapeau! 

Jong en oud genoot afgelopen vrijdag op en rondom het Korenhofplein in Aalden met volle teugen van de doorkomst van het EK Wielrennen.

Foto's: Jansje Brands  

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel