.

.

 

.

Aalden Rondomme: prachtige loop, mooie vergezichten en pittige uitdaging

Op zaterdag 6 januari staat zestiende editie van populaire hardloopcross voor de deur.

Bewegen in de natuur, wat is er mooier? Trek de hardloopschoenen aan en doe mee aan de 16e editie van de Aalden Rondomme op zaterdag 6 januari 2024. Aalden Rondomme, met start en finish op sportpark ’t Alterbarg, is misschien wel het mooiste hardloopevenement van Drenthe en wijde omgeving. De populaire hardloopcross kent als vanouds een grote variatie in landschappen en paden: via het beekdal van de Aalderstroom, de nieuwbouw van Aalden, de doorkomst door de Jantina Hellingmolen, de Mepper Esch, de Mepperdennen, brinkdorp Oud-Aalden en door de pittoreske omgeving van Zweeloo.

De hardlooproute heeft zijn eigen traditioneel karakter. De loop van 6,5 en 10 km is een heerlijke run voor zowel de gevorderde als beginnende loper, die in een mooie omgeving over goed onderhouden paden wil rennen. Uiteraard staat ook de jeugdloop prominent op de kalender. Om de deelname van de leerlingen van de basisscholen te stimuleren zijn de categorieën deze editie aangepast en kunnen de kinderen tot en met 12 jaar op 6 januari ook deelnemen aan de 1 kilometerloop.

Vertrouwde en nieuwe gezichten
Voor het bestuur is het inmiddels aftellen geblazen. ”We kijken weer uit naar de vertrouwde deelnemers, maar blijven uiteraard ook genieten van nieuwe gezichten. En daarnaast van onze sportieve dorpsgenoten die niet alleen voor winst gaan, maar ook voor de gezelligheid en de saamhorigheid. Voor iedereen is er een categorie, van wandelaar tot wedstrijdloper en van jeugd tot senioren”, zegt Corine Kuper namens de organisatie.

Programma Aalden Rondomme 6 januari 2024:
Nordic walkers/wandelaars 6,5 km  10:45 uur
(Groot)ouder kindloop 1 km             11:00 uur
Jeugdloop t/m 7 jaar 1 km               11:15 uur
Jeugdloop t/m 9 jaar 1 km               11:30 uur
Jeugdloop 10 t/m 12 jaar 1 km        11:50 uur
Jeugdloop t/m 12 jaar 2 km             12:10 uur
Prijsuitreiking Jeugdloop                  12:30 uur
Trimloop 6,5 km                               13:00 uur
Trimloop 10 km                                13:00 uur

Voorinschrijving via internet of op de dag zelf vlak voor de start. 
Inschrijfgeld jeugd t/m 12 jaar GRATIS. 
Overigen € 7,50 bij voorinschrijving en € 10,- bij inschrijving op de dag zelf.

Info: Wilfried Reuvers (0591) 372 328 email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
en op de website www.aaldenrondomme.nl 

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel