.

.

 

.

Organisatie blikt tevreden terug op hardloopcross

Het was weer afzien, maar ook vooral genieten voor de rum 450 sportievelingen tijdens de zestiende editie van Aalden Rondomme.

Afgelopen zaterdag liepen ruim 450 deelnemers mee met de 16e editie van Aalden Rondomme. En als vanouds was de sfeer weer prima en vol met goede voornemens voor een nieuw hardloop- dan wel trimjaar. Of in ieder geval een “meer bewegen jaar”.

Geen zorgen voor de dag van morgen
Daags tevoren had onze verslaggever veiligheidshalve nog even gebeld met de voorzitter van de organisatie Wilfried Reuvers, (mede)grondlegger van deze inmiddels traditionele nieuwjaarsloop Aalden Rondomme. “Gaat het wel door”, was de vraag aan Wilfried, verwijzend naar de enorme hoeveelheid regen van de afgelopen dagen. We hoefden ons geen zorgen te maken, verzekerde Wilfried ons. Op een paar gedeelten na op de Aalder en Mepper Es, lagen de routes er dankzij de onderhoudsploeg goed bij. “Bovendien, we hebben, behalve in de coronajaren, in al die jaren Aalden Rondomme nog nooit afgelast. En morgen blijft het waarschijnlijk droog!”

Het is dringen geblazen bij de start van de 16e editie van de Aalden Rondomme.

Geen plensbuien, maar wat natte sneeuw
En de weersvoorspellers en Wilfried kregen gelijk, het bleef afgelopen zaterdag, op een paar losse vlokjes sneeuw na, nagenoeg droog. Koud was het wel, behoorlijk koud zelfs. Onze verslaggever moest het zaterdag langs het parcours ruiterlijk bekennen dat hij eigenlijk niets met hardlopen heeft. Nu niet en eigenlijk ook nooit heeft gehad. Des te meer had hij daarom bewondering voor al die 450 getrainde en minder getrainde sporters, die aan de start staan voor deze 16e editie.

Sebastiaan Pol (835/winnaar 10 kilometer) en Timo van der Weijden (328/winnaar 6,5 kilometer) schoten uit de startblokken.

Ook plaatselijk favoriet Richard Speelman ligt bij de start al goed op koers.

Zoals Marenk Vos van de Loopgroep Coevorden, die Aalden Rondomme aangrijpt om te trainen voor de marathon van Rotterdam: “Eerst 2 km kilometer inlopen, dan de route van 10 km en daarna nog even 3 km uitlopen. Mijn trainingsschema zegt dat ik vandaag 15 km moet lopen, vandaar.”  Marenk werd uiteindelijk 17e op de 10 km. En zoals daar is Roel Westert uit Ruinerwold. “In mijn leeftijdscategorie (40+) moet ik op de 10 km toch bij de eerste tien kunnen eindigen.” Dat was even te hoog gegrepen voor Roel, hij werd 14e in ruim 45 minuten. 

Epke en Theo ... doorgewinterde deelnemers
Een vertrouwd gezicht is Epke Wiersma. Voor de 15e keer staat hij aan de start. Maar je hebt altijd baas boven baas. En dat zijn de deelnemers die alle 16 edities kunnen afstrepen. Theo (Nuno) Wiebing is er een van. “De 17e, 18e en wie weet hoeveelste editie komen er wat mij betreft ook wel”, verzekert Theo ons. “Zolang ik er geen uur over doe, blijf ik gewoon deelnemer.” Theo hoeft zich nu nog geen zorgen te maken, hij volbracht de 6,5 km (40+) afgelopen zaterdag in een tijd van ruim 41 minuten. Chapeau! 

Jaap ten Hoor, Bert Bos en Ger Bullinga realiseerden een mooie eindtijd.

Ook de deelnemers aan de Nordic Walking-tocht beleefden weer veel wandelplezier.

Corine Kuper: "Het liep weer als een sneltrein"
En zo verliep alles weer als een trein. Geen ongelukken en louter tevreden gezichten na afloop, zegt Corine Kuper namens de organisatie. Ongetwijfeld mede dankzij de bijna 100 (!) vrijwilligers, die onmisbaar zijn voor zo’n goed georganiseerd evenement. Zonder de overige vrijwilligers tekort te willen doen, noemen we hier toch even Jan Tangenberg en Jan Ziengs. Onze reporter trof ze zaterdag toevallig in de Kruisstraat. Alle 16 edities waren ze er tot dusver bij, altijd samen en altijd op dezelfde plek, de oversteek bij Herberg de Aelderstroom.

Henk Mekkes - vriend van Aalden Rondomme - loste zaterdagmiddag het startschot

Zeker vermeldenswaard is verder dat Henk Mekkes deze editie het startschot loste. Jarenlang een trouw deelnemer aan de loop, maar Henk verdiende zijn sporen vooral ook als enthousiast lid van de onderhoudsploeg van Aalden Rondomme en ook als sponsor. “Door blijven lopen, op je snelheid blijven letten en niet te hard gaan", tipte Henk de deelnemers aan de 6,5 en 10 kilometer voordat hij de toeter liet klinken. En Henk: veel sterkte met je herstel!

De deelnemers aan de jeugdloop konden hun hart ophalen aan de 1 of 2-kilometerloop

Bo en Lieke Heesen op weg naar overwinning bij (Groot)Ouder/Kindloop.

Lieke Damen uit Coevorden had nog alle tijd om even voor de fotograaf te poseren.

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel