.

.

 

.

Elske Koopman neemt na imposante periode afscheid van HVZ/Vivendi

"Ik heb het clubtenue altijd met trots gedragen”.

Handbalster Elske Koopman van HVZ/Vivendi zet een punt achter haar sportieve carrière. De rechteropbouwspeelster heeft besloten te stoppen met de sport die haar veel geluk en succes bracht. Ze groeide uit tot een speelster van formaat met meer dan 500 duels in de hoofdmacht op haar palmares. “Na bijna dertig mooie jaren - waarvan twintig jaar in het eerste team - is het tijd om afscheid te nemen. Ik kan mijn periode bij HVZ/Vivendi met een heel goed gevoel afsluiten. Stilletjes had ik dit seizoen in de eerste klasse nog wel gehoopt op een kampioenschap, maar dat bleek toch te hoog gegrepen", blikt de 35-jarige routinier terug. 

Elske leek niet meer weg te denken bij de handbalclub. Ze was niet alleen speelster, maar op veel meer fronten actief voor de handbalclub. In een bomvolle sporthal De Goorn - haar tweede thuis - kreeg de Aaldenaar vorig weekend tijdens de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen alle lof toegezwaaid.

Handbalster Elske Koopman (35) werd vorig weekend, na liefst twintig seizoenen in de hoofdmacht van HVZ/Vivendi, met een lach en een traan uitgezwaaid. “Ik koester vooral de vriendschappen en contacten die vanuit het handbal zijn ontstaan.” (Foto: Jansje Brands)

Warme herinneringen zijn onbetaalbaar
Ze kreeg als verrassing een heus magazine overhandigd, met daarin allerlei foto's en herinneringen. “Het doet me echt veel als ik al die verhalen teruglees, die herinneringen zijn onbetaalbaar. Heel bijzonder was bijvoorbeeld de bijdrage van Jantje Hegen en Trijntje Holties, twee dames die me in mijn beginjaren als mini de eerste kneepjes van het handballen leerden.”
Mooiste momenten? “Ik vind het lastig om er echt één moment uit te pikken. Ik heb aan veel momenten in de loop van de jaren warme herinneringen. Sportief gezien was de promotie naar de hoofdklasse een hoogtepunt, net als het winnen van de noordelijke districtsbeker. Daarnaast koester ik vooral de vriendschappen en contacten die vanuit het handbal zijn ontstaan.”

Fenomenale speelster
Gekelien Kooijmans maakte de imposante handballoopbaan van Elske Koopman van dichtbij mee. “Elske was een fenomenale speelster. Met een goede en snelle schijnbeweging, maar ook de afstandsschoten waren gevreesd: loeihard in de kruising. Dan hebben we het nog niet eens over de strafworpen, die bijna altijd onhoudbaar waren. Elske was in al die jaren een hele stabiele factor in ons team die wij ontzettend gaan missen.”

Plezier in handbal nooit verloren 
Het plezier in handbal heeft ze in al die jaren nooit verloren en dat is ook niet de reden dat de routinier stopt. “Ik sta elke week nog met net zoveel enthousiasme in de sporthal als twintig jaar geleden. Het is met name de combinatie met een druk gezinsleven, werkzaamheden als Young Talentmanager bij de Rabobank in Utrecht en andere verplichtingen, die maken dat ik deze afweging gemaakt heb. Ik stop liever op een moment dat ik nog plezier heb, op het moment dat ik het niveau nog goed kan bijbenen, dan dat iedereen denkt, wanneer stopt die veteraan nou eens. Ook merk ik dat kleine pijntjes na een wedstrijd niet zo snel meer overgaan als voorheen. Ik vrees dat de leeftijd toch een rol begint te spelen”, zegt Koopman met een knipoog.

Elske Koopman, geflankeerd door dochter Sara en zoon Vik.

Gemiddelde leeftijd gaat flink omlaag
Met haar vertrek gaat de gemiddelde leeftijd van de hoofdmacht een flink stuk omlaag. “Toch zijn er een hoop meiden die al heel wat jaren met elkaar spelen en de ervaringen vanuit de hoofdklasse met zich meenemen. Ik heb er alle vertrouwen in dat de huidige damesgroep de komende jaren mooie prestaties gaat neerzetten. Het is een hechte groep, zowel binnen als buiten het veld, met de nodige ambitie. Het feit dat ik een stap opzij zet, biedt ook weer kansen voor anderen. In de jongere jeugd zitten ook echt een aantal talenten voor de toekomst. Handbal is een mooie sport, zowel om te spelen als om te kijken, het spel is snel en dynamisch, hopelijk blijven er genoeg jonge jongens en meiden in de omgeving enthousiast voor deze fantastische sport.”

Nadenken over toekomst
Elske gaat de komende periode rustig nadenken hoe ze de vrije tijd gaat invullen. “Een leven zonder sportief doel kan ik me niet voorstellen. Dus hoe dan ook zal er wel weer een passende invulling ontstaan. Ik ben al vanuit meerdere hoeken benaderd om eens aan te sluiten, dus dat komt vast goed. Daarnaast breekt de tijd aan dat onze kinderen Sara en ook Vik gaan sporten. Daar zie ik ook wel een actieve rol voor mezelf weggelegd. Wie weet neemt Sara het stokje straks wel van me over.”

Bron: Coevorder Courant

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel