.

.

 

.

Golfclub Aelderholt heft zich op

AALDEN – De 220 leden tellende Golfclub Aelderholt houdt op te bestaan. De vereniging uit Aalden zag door de uitbreidingsplannen van Landal GreenParks BV geen basis meer om de activiteiten op de huidige accommodatie voort te zetten. Vrijwel alle 220 leden hebben inmiddels onderdak gevonden bij clubs in de regio. Het merendeel (74) stapt over naar de naburige Golfclub De Gelpenberg uit Aalden, met wie de afgelopen jaren al nauw en goed werd samengewerkt. Samen met het bestuur van golfclub De Gelpenberg werd er overleg gevoerd met Landal GreenParks BV over de wijze waarop Aelderholt-leden een overstap konden maken naar De Gelpenberg. Dit overleg resulteerde onder andere in een tegemoetkoming van € 35.000,00 van Landal GreenParks in de overgang van Aelderholt-leden naar De Gelpenberg.   Landal GreenParks gaat het bestaande vakantiepark aan de dorpsrand van Aalden met ruim dertig luxe 10- tot 12-persoons bungalows uitbreiden. Landal is inmiddels gestart met de procedurele voorbereidingen en de verwachting is dat in het najaar met de realisatie van de bungalows kan worden begonnen. De expansie gaat ten koste van de bestaande 9-holes golfbaan, die vanwege de bouw wordt teruggebracht naar 6-holes. Voorzitter Roel Venekamp van Golfclub Aelderholt laat weten dat door deze gewijzigde situatie er slechts een recreatief baantje zou overblijven en die bovendien niet meer bruikbaar zou zijn als wedstrijdbaan. 'We waren dus genoodzaakt om uit te kijken naar andere alternatieven. Mede door constructief overleg met Landal en de naburige golfclubs hebben we in gezamenlijk overleg een goede oplossing gevonden.' Venekamp zal met het bestuur de lopende zaken afwikkelen. In de laatste ledenvergadering werd besloten een eventueel batig saldo te bestemmen voor het Kika-fonds en stichting Pink Ribbon.   Bijschirfit foto : Door de uitbreiding van Landal GreenParks in Aalden is er geen ruime meer voor golfclub Aelderholt. De vereniging houdt op te bestaan. (Eigen foto) (Bron: Coevorden Huis Aan Huis) {jcomments on}

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel