.

.

 

.

Damesteam promoveeert naar 3e klasse

Kampioenstitel Sp. Zweeloo Da1 bekroning op mooi seizoen

Het damesteam van Sp. Zweeloo is gepromoveerd naar de derde klasse. Het binnenhalen van de titel was voor de formatie van de succesvolle trainer-coach Jan Pol een schitterende apoteose op een turbulent verlopen voetbalcompetitie. Wat er allemaal aan vooraf ging wil de welbespraakte teammanager Einte Euving liefst snel vergeten. Toch kan Euving er moeilijk omheen. 'Daar is bijna een boek over te schrijven.' Hij wijst onder meer op het KNVB-onderzoek dat werd ingesteld nadat naaste rivaal Sc Erica een wedstrijd op papier zou hebben afgedaan. En Sc. Erica stak de beschuldigende vinger vervolgens richting Sp. Angelslo, omdat er niet-speelgerechtige speelsters waren opgesteld. 'Door al dit geharrewar was het aanvankelijk volstrekt onduidelijk wie er met de titel aan de haal zou gaan. De uitspraak van de tuchtcommissie van de KNVB liet ook nog eens lang op zich wachten, maar uiteindelijk werden wij als kampioen aangewezen.'

Einte Euving laat er geen twijfel over bestaan dat Sp. Zweeloo uiteindelijk de terechte kampioen is. 'We hebben van de twintig wedstrijden achttien in winst omgezet. De meiden hadden zich heel erg verheugd op de ontlading die hoort bij het winnen van een titel. Dat had na de thuiswedstrijd tegen Drenthina, die we met 2-1 wonnen en waarbij veel publiek aanwezig was, ook het geval moeten zijn. Helaas stak Sc Erica daar een stokje voor voor. Zij claimden bij de KNVB dat er ongerechtigde speelsters waren opgesteld in hun duel tegen Sc Angelso en tekenden protest aan tegen deze door hen met 5-1 verloren wedstrijd. Een week later, op 28 mei, hadden we het in en tegen Sc. Erica kunnen afmaken. Met de massale steun van het daar aanwezige Zweeler publiek leek het nog benodigde puntje gehaald te worden, maar de wedstrijd werd met 3-0 verloren. Een week geleden kwam er alsnog witte rook uit de schoorsteen van sportpark 't Alterbarg. De protesten van Sc Erica werden weliswaar toegewezen, maar de uitslag van de wedstrijd bleef staan. De welverdiende bloemen waren voor het damesteam van Sp. Zweeloo.

De dames van Sp. Zweeloo mikken komend seizoen in de 3e klasse op een positie in de middenmoot. Belangrijk punt blijft de breedte van de selectie. 'Er is wel aanwas, maar die zijn nog net iets te jong om komend seizoen de stap naar de hoofdmacht te kunnen maken. Hopelijk zijn de langdurig geblesseerden wel weer terug. We kunnen echter nog wel een aantal enthousiaste dames gebruiken die willen gaan voetballen. Afgelopen seizoen begonnen met twee elftallen en ongeveer 30 speelsters. Helaas hebben we na de winterstop ons tweede elftal terug moeten trekken omdat er door allerlei oorzaken niet meer genoeg speelsters waren om twee elftallen in de wei te brengen. Komend seizoen willen echter wel graag weer met twee teams gaan spelen. Dus bij deze dus een oproep aan alle voetbalminnende dames in Zweeloo en omstreken: trek de kicks aan en kom de gelederen van Sp. Zweeloo versterken!' (Bron: Coevorden HuisAanHuis/Kon. Boom Uitgevers)

Bijschrift foto: Het succesvolle damesteam van Sp. Zweeloo : Marieke Kiers, Jeannine Poelman, Anoek v/d Weide, Janneke Vugteveen, Annebeth Katerberg, Marieke Hofman, Fardau Koopman, Leonie Katerberg, Ilse de Regt, Elsemiek Katerberg, Mirella Jalving, Hester Pronk, Kirsten Germs, Danielle Hemmen, Diane Bruinsma, Selien Hegen, Carry Manting, Marloes v/d Weide, Lisanne Haan, Marjolein Zuur, Henrieke Vugteveen, Mirthe Moes, Simone Zwiep, Willemien Vugteveen, Sanne Weggemans, Kristen Bos, Marijn Fonville, Lotte Nijenbanning, Ellis de Regt, Jeanet Schouten, Michele Bijsterveld, Alja Scholing, Inge Hilbrands. Trainer/coach: Jan Pol, Leiders: Einte Euving, Harriet Vrieling, Assistent-scheidsrechters: Henk de Regt, Geert v/d Weide en Henk Hofman. Verzorgers: Willem Jansen en Peter Aasman. (Foto : Thomas Kamman)

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel