.

.

 

.

De Schutser-Schaatmarathon

CBS De Schutse actief op de ijsbaan

Afgelopen donderdagmorgen bleven een paar ouders even kletsen op het schoolplein en kwamen tot de conclusie dat het voor de kinderen toch wel erg mooi zou zijn dat er voor het weekend (met dooi in het vooruitzicht) nog “iets” van schaatsen zou worden georganiseerd. Dus even de koppen bij elkaar, overleg met het team,de ijsvereniging én de 1e Schutserschaatsmarathon is een feit!

Vrijdagmorgen was het dan zover: eerst nog even langs de ijsmeester of het ijs betrouwbaar is en…hij geeft groen licht! Het schaatsfestijn kan doorgaan. Per groep moesten de kinderen in een half uur zoveel mogelijk rondjes over de ijsbaan afleggen, het liefst met schaatsen aan, maar de niet schaatsers konden ook op hun laarzen/schoenen meedoen, ook dat ging prima. Na elk rondje moest natuurlijk wel een stempel gehaald worden bij de stempelpost, na een half uur schaatsen ging de gong en de volgende groep kon van start. Gelukkig hadden de leerlingen over conditie niet te klagen met al die looptrainingen en wedstrijden van de afgelopen weken. Sommigen gingen dan ook als een speer en anderen als een speertje! Iedereen genoot volop onder het genot van een beker warme chocolademelk. Ook aan publiek geen gebrek : ouders, opa’s, oma’s, oppas, iedereen kwam langs om aan te moedigen!

De firma Stevens (administratie en assurantiën) uit Meppen stelde spontaan de medailles beschikbaar en zo was er voor de drie bestemeisjes/jongens van elke groep een prijs.1e prijs: Darinka, Roald, Sanne, Julian, Joanne en Lars. 2e prijs: Maaike, Joris, Imke, Corné, Daphne en Mathijs. 3e prijs: Rosalyn, Ronald, Daphne, Hu-tung, Iris en Richard. Tot slot nog een lekker broodje knakworst en een deelnemerscertificaat. Vervolgens keerden de fanatieke schaatsers van De Schutse moe en voldaan huiswaarts.

Bijschrift foto: De leerlingen van c.b.s. De Schutse beleefden veel plezier aan de Schutser-schaatsmarathon, die afgelopen vrijdag op de ijsbaan in Aalden werd verreden. (Foto: Ruud Janse Fotografie) {jcomments on}

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel