.

.

 

.

60 deelnemers Alterbergmarathon

6 augustus, traditioneel de 1e zaterdag in augustus, is het weer de beurt aan de menners voor de Alterbergmarathon.  Zo’n 60 combinaties;  van enkelspan pony tot 4 span paarden hebben zich aangemeld om deel te nemen aan de SGMW.  Een samengestelde wedstrijd die bestaat uit 3 onderdelen. Om  08.30 uur wordt er gestart met een dressuurproef.  Hiervoor mag de organisatie, die in handen is van de Alterbergruiters, gebruik maken van het terrein dat achter de tennisvelden ligt. Aansluitend gaan de menners door met een vaardigheidsproef, ook wel de kegeltjesbaan genoemd. Dit parcours wordt uitgezet op het trainingsveld van de voetbalvereniging. 

Daarna is het tijd voor een wegtraject van ca. 7 km, de start en finish hiervan ligt bij het Klooster. Hierna worden de paarden veterinair onderzocht.  Als ze fit genoeg zijn gebleven, mogen ze beginnen aan het laatste onderdeel; nog eens zo’n 7 kilometer met daarin 6 hindernissen. 4 daarvan liggen op het terrein in en rond de manege aan sportpark Alterbarg,   2 hindernissen zijn te vinden bij de Kloosterdwarsweg en Noordweg.  Aan het einde van de dag zal blijken wie over alle drie de onderdelen het snelst en het slimst heeft gereden.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel