.

.

 

.

Voorronde NK skiën voor schoolteams

WEZUPERBRUG / REGIO - Zaterdag 30 januari a.s. staat op de skipiste van 't Kuierpadtien in Wezuperbrug vanaf 16.00 uur het Noord Nederlands Scholieren Kampioenschap op het programma.

Bovendien worden er ook voorronde-wedstrijden voor het Nederlands Schoolteam Kampioenschap georganiseerd. Basisscholen en scholen uit het voortgezet onderwijs uit de regio kunnen zich via deze voorronde in de discipline alpine-ski voor de nationale finale plaatsen. Een team bestaat uit minimaal drie en maximaal vijf skiërs. Scholieren kunnen zich ook individueel inschrijven voor het noordelijk skië-kampioenschap. 

Met de organisatie van deze kampioenschappen wil de Nederlandse Ski Vereniging jongeren enthousiasmeren en kennis laten maken met het skiën in Nederland. Wellicht schuilen er onder de schoolgaande jeugd wel ‘toppers in de dop’. Degenen die talent hebben kunnen zich aansluiten bij één van de teams of verenigingen die zich wekelijks in Nederland bezighouden met het wedstrijdskiën. Vorig jaar vochten er in totaal ruim 500 deelnemers om de titel 'Nederlands Schoolteam Kampioen' skiën. Op zaterdag 17 april a.s. staat op skibaan ’t Kuierpadtien in Wezuperbrug de landelijke finale op het programma.
www.skidrenthe.nlMeer informatie is te verkrijgen via www.skidrenthe.nl. Opgave bij mevrouw C. de Bildt, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en telefonisch via het nummer: 0591-381415.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel