.

.

 

.

Roelof Lanting, hoofdgreenkeeper bij golfclub De Gelpenberg met pensioen!

Tijdens de nieuwjaarsreceptie op 8 januari, heeft Drentse Golfclub (DGC) 'De Gelpenberg' afscheid genomen van hoofdgreenkeeper Roelof Lanting.

Zijn jarenlange inzet, bevlogenheid, betrokkenheid en liefde voor zijn vak, hebben ervoor gezorgd dat hij door de NGA (Nederlandse Greenkeepers Associatie) in 2006 de titel 'greenkeeper van het jaar' mocht ontvangen. Hij was een professional met passie voor 'zijn' personeel.

In 1992 begon Roelof met de greenkeepersopleiding en in 1994 volgde hij bij golfclub 'De Gelpenberg' Jacob Euving op. Roelof was niet bij ‘De Gelpenberg’ in dienst, maar werkte voor de EMCO; een sociaal werkvoorzieningschap. In 1995 was hij de eerste greenkeeper in Nederland die heide op een golfbaan ging beheren met een kudde schapen.

Roelof en zijn team hebben ervoor gezorgd dat 'De Gelpenberg' de mooiste baan van het Noorden is geworden en dat op de website van Leading Courses, 'De Gelpenberg' momenteel op de 16e plaats staat van de 'Top 100 Banen' van Nederland.

In 2013 ontving Roelof tijdens de jaarlijkse Barenburg Golfdag 'De Cees de Bree Waarderingsaward'. Een prestigieuze onderscheiding voor iemand die zich in de afgelopen jaren, voor de golfsport heeft onderscheiden in zijn vak. Voor de winnaar geheel onverwacht, voor de meeste aanwezigen geheel terecht, werd de toen 61-jarige hoofdgreenkeeper van  DGC 'De Gelpenberg' in het zonnetje gezet. Een terechte erkenning voor het vele werk dat hij  voor 'De Gelpenberg' heeft verzet.

Vanwege zijn grote verdienste voor de club, ontving Roelof speelrecht voor het leven. Roelof blijft betrokken bij ‘De Gelpenberg’, door als vrijwilliger het baancommissariaat op zich te nemen.

 

Bijschrift foto: Tijdens het afscheid waren drie generaties greenkeepers aanwezig. In het midden Jacob Euving (87 jaar oud), links Roelof Lanting en rechts de vertegenwoordiger van weer een nieuwe generatie greenkeepers: Remko Liezen, greenkeeper van Vos Ruinerwold Golf, die sinds vorig jaar verantwoordelijk is voor het baanonderhoud van de Drentse Golfclub (DGC) 'De Gelpenberg'.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 17 januari 2017.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel