.

.

 

.

Clubmanager Ellen Kroes over onstuimige groei bij golfclub De Gelpenberg:

“Teamsporters kunnen hier toch met een bal bezig zijn“. Het zag er in het voorjaar allemaal nog zo somber uit voor golfclub De Gelpenberg: het jubileumjaar leek door corona volledig in duigen te vallen.

Het 50-jarig jubileumfeest werd uitgesteld en dat gold ook voor het internationale Pro Golf Tour. Een half jaar later zijn alle doemscenario’s echter van tafel geveegd. Er is zelfs sprake van een hoos aan nieuwe leden: de magische grens van 800 is binnen bereik.
Grote instroom Clubmanager Ellen Kroes zag dat in maart - bij de lockdown - zich veel donkere wolken samenpakten boven het fraai gesitueerd golfcomplex aan de dorpsrand van Aalden. Sinds mei is er echter sprake van een vrij opzienbarende instroom aan nieuwe leden. “Alle events met grotere groepen zijn weliswaar gecanceld, maar we zien juist veel teamsporters die de golfsport ontdekken. Er zijn in totaal ongeveer 150 nieuwe golfers langs geweest, waarvan ruim driekwart ook echt lid is geworden."
Nieuwe gezichten
Veel van de nieuwe gezichten melden zich omdat hun eigen sport op dit moment stil ligt. "Ze willen met een bal bezig zijn en op de golfbaan kan dat. Zo kunnen ze sportief en competitief bezig blijven en coronaproof in een groepje de holes lopen. Na achttien holes heb je toch al snel zeven kilometer in de benen", zegt Ellen Kroes, die hoopt dat veel van die nieuwe leden zullen blijven hangen, "ook als andere sportverenigingen straks weer mogen opstarten." Promotionele acties doen duit in zakje
De aanwas is volgens Ellen Kroes vooral tussen de 30 en 50 jaar. “Dat zijn voor de golfsport zo ongeveer jeugdleden." Corona speelt volgens de clubmanager een belangrijke rol in de groei., maar ook promotionele acties hebben duidelijk effect. “Binnenkort horen weer eens veertig aspirant-leden of ze hun cursus met succes hebben afgerond. Omdat we vijftig jaar bestaan, hebben we dit jaar een speciale actie om belangstellenden aan de golfsport te laten snuffelen. Voor 50 in plaats van 99 euro kunnen ze een begin maken met zes lessen. Het is een daverend succes, de actie levert ons veel nieuwe leden op.’’  Golfclub haakt ook in op sport- en preventieakkoord 
Er is meer goed nieuws te melden. Vorige maand tekenden op de golfbaan ruim zestig vertegenwoordigers van sportverenigingen, welzijn, onderwijs, zorg, bedrijfsleven en andere organisaties, het sport- en preventieakkoord. Met als doel een gezonde gemeente Coevorden waarin inwoners in beweging komen en blijven. “We onderschrijven de doelstelling van het akkoord en hopen dat steeds meer inwoners de golfsport ontdekken.”
De course van golfclub De Gelpenberg had de laatste jaren al veel topevenementen, maar volgend jaar staat het eerste internationale proftoernooi op het programma. Een prachtige ontwikkeling voor De Gelpenberg, die de laatste jaren toch al de wind in de zeilen heeft. (Foto: DGC De Gelpenberg). Oes Eig'n Kraantien d.d. 3 november 2020

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel