.

.

 

.

Dames tennisteam uit Zweeloo promoveert naar de eerste klasse

Bij de Tennis Voorjaarscompetitie regio Noordoost 2015 is één van de drie damesteams van LTC Zweeloo kampioen geworden van de tweede klasse.

Dat betekent dat zij in de categorie damesdubbel 17+ promoveren naar de eerste klasse, nog één trede onder de hoofdklasse. De vrouwen steken (terecht) niet onder stoelen of banken dat zij hiermee verguld zijn. En dat valt ook te zien op onderstaande foto met van links naar rechts Jantje Hegen, Lamkje van der Schaaf, Joke Weis, Trijntje Holties en Catrien Kroeze.

Hun resultaat was 23 punten uit 7 wedstrijden, op ruime afstand gevolgd door Zuidlaarder T.C. met 17 punten. De andere damesteams eindigden respectievelijk als derde met 16 punten en als vijfde met 10 punten. Gefeliciteerd!

De regionale Voorjaarscompetitie loopt van 1 april tot 8 juni en is onderverdeeld in jeugd, heren, dames en gemengde teams en de resultaten worden per regio geregistreerd bij de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond, de KNLTB. Voor de competitie in het voorjaar van 2016 zullen “onze dames” zich in december aanstaande inschrijven en dat betekent dat zij in de eerste klasse moeten gaan spelen en de partijen moeilijker worden. Zij zullen het dus moeilijker krijgen maar dat is precies de uitdaging die het leuk maakt. De kunst is je staande te houden om te voorkomen dat je weer degradeert naar de tweede klasse en daarvoor is vechtlust nodig. “Wij zullen ervoor gaan!!”, zegt Joke Weis namens het team. OEK wenst het team alvast veel succes.

Bron: Oes Eig’n Kraantien 10 juni 2015 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel