.

.

 

.

Actie KiKa: v.v. Sweel bewijst meer te zijn dan alleen voetbalclub

De KiKa-actie van v.v. Sweel heeft liefst 2.580 euro opgeleverd. De cheque werd vrijdagavond op sportpark 't Alterbarg in Zweeloo op symbolische wijze overgedragen aan medewerkers van KiKa. Dat gebeurde in aanwezigheid van Henk Nijenbanning en Jan Pol (v.v. Sweel) en Jan Katerberg van AgroNoord.


Belangrijk doel

AgroNoord heeft begin deze maand de Jeugdvoetbaldagen van v.v. Sweel gesponsord. Jan Katerberg en v.v. Sweel hebben toen gezamenlijk het initiatief genomen om tijdens dit evenement acties op touw te zetten ten bate van KiKa, Kinderen Kankervrij.

KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn en strijd, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. V.v. Sweel en AgroNoord onderstrepen het grote belang om KiKa te ondersteunen. 'De stichting heeft één belangrijk doel: de genezingskans voor kinderen met kanker vergroten naar 95% in 2025. Dat kan alleen als we ons hier samen voor inzetten.'€™

Groot compliment
Van het inschrijfgeld van de deelnemers aan de Jeugdvoetbaldagen ging vijf euro naar KiKa. Op de afsluitende dag van de Jeugdvoetbaldagen werd een sponsorsloop georganiseerd. De enthousiaste deelnemers verdienen volgens het clubbestuur en Jan Katerberg een groot compliment, want de jeugdvoetballers hebben het fantastische bedrag van € 1.435,00 ingezameld.

Prachtig bedrag
De actie ten bate van KiKa werd op Hemelvaartsdag afgesloten. De beide hoofdmachten van v.v. Sweel speelden op deze dag een thuiswedstrijd. De actie startte met een blinde toto: het publiek kocht een 'blind vakje' met een einduitslag. Het kansspel leverde een mooi bedrag op. Dat gold ook voor de verkoop van broodjes hamburger. Dankzij al deze acties staat de teller nu op € 2.580,00. 'Een fantastisch bedrag. Een speciaal woord van dank aan alle vrijwilligers die aan dit resultaat hebben bijgedragen.'

Gezien de inspanning van v.v. Sweel voor het welslagen van de KIKa-actie heeft AgroNoord besloten om een eenmalige extra sponsorbijdrage aan de voetbalclub uit Zweeloo toe te kennen. V.v. Sweel is het bedrijf van Jan Katerberg zeer erkentelijk voor deze bijdrage.

alt

Bijschrift foto: Directeur Jan Katerberg van AgroNoord en Henk Nijenbanning en Jan Pol van v.v. Sweel zijn trots op het resultaat van de actie ten bate van KiKa. De drie initiatiefnemers overhandigen binnenkort een cheque van 2.580 euro aan stichting KiKa. (Foto: Gerda Looije).

Oes Eig'€™n Kraantien d.d. 29 mei 2018.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel