.

.

 

.

Zweeler over ver ... Gerben Niehof

Oldstar Gerben Niehof: “Ik vind het geweldig dat de fusie gezorgd heeft voor één voetbalvereniging in Zweeloo”

Anekdotes en mooie herinneringen aan een fantastische periode. Gerben Niehof kan er met een brede glimlach over vertellen. Gerben speelde van 1993 tot 2000 in de hoofdmacht van Sp. Zweeloo. Voor de 46-jarige inwoner van Duiven was dat een onvergetelijke periode, waar hij dan ook met veel plezier op terugkijkt.

“De mooiste herinnering was de bijna-promotie naar de derde klasse. In de beslissende wedstrijd tegen BSVV uit Bovensmilde stonden we vijf minuten voor tijd op promotie en werden de bloemen al klaargezet. Uit het niets gaf de scheids een strafschop aan de tegenstander en de rest is geschiedenis.”

JVS heeft iets heel moois opgeleverd
Gerben – getrouwd met Harriet en vader van Jutha (17) , Noor (14) en Giel (9) – startte als jeugdvoetballer bij Sp. Zweeloo, maar al snel werd er onder de vlag van Jeugdvoetbal Sweel (JVS) gespeeld. “Dit samengaan in blauw-wit heeft iets heel moois opgeleverd en ook sterke elftallen.”

Gerben Niehof uit Duiven met zijn vrouw Harriet, de dochters Jutha (17) en Noor (14) en zoon Giel (9).

Broekie van 17
Als ‘broekie van 17’ werd Gerben vanuit de A-junioren overgeheveld naar de hoofdmacht van Sp. Zweeloo. “Ik kwam in een geweldig team terecht. Niet alleen qua voetbal, maar vooral de sfeer en beleving naast het voetbal. Naar de kroeg, stappen en andere dingen samen doen. Al met al een geweldige tijd met een team onder trainer-coach Tinus Schimmel waar we echt trots op mochten zijn. En over trots gesproken: ik vind het geweldig dat de fusie gezorgd heeft voor één voetbalvereniging in Zweeloo!”, zegt de technisch manager bij Cirrec, een fabriek die PET plastic recyclet en daar verantwoordelijk is voor alle installaties en projecten.

Voetballen bij AVW’66 in Westervoort
In het tweede jaar van zijn studie in Enschede kon Gerben het reizen ‘s weekends naar Zweeloo – om te voetballen – niet meer combineren. “Ik trainde destijds al bij de studenten en nam daar ook deel aan het competitievoetbal. Voor mijn afstudeeropdracht bij Philips ging ik met Harriet samenwonen in Duiven. Ik werd lid van zaterdagtweedeklasser AVW’66 uit het naburige Westervoort. Daar maakte ik ook deel uit van de selectie. Ik heb een seizoen in het eerste elftal gespeeld en vervolgens een trede lager in het tweede elftal, dat actief was in de reserve 1e klasse.”
Gerben bleef AVW’66 trouw en speelt tegenwoordig in het vijfde team in de reserve 5de klasse, met oud-selectie spelers aangevuld met feestgangers. “Nog steeds fanatiek, maar het lichaam protesteert al jaren.”

Oes Eigen Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel