.

.

.

Sweel koploper na verdiende winst op Twedo

Sweel heeft zondagmiddag de koppositie in de derde klasse D overgenomen van SVV’04. De ploeg van Marnix Bakker won de clash tegen directe concurrent Twedo met 1-2.

Na een 1-0 ruststand bezorgden Ruud Nijman en Stein Jansen de bezoekers uit Zweeloo de verdiende overwinning. Twedo en Sweel waren in de 13 voorbije wedstrijden - met beide 27 punten - aan elkaar gewaagd. En die gelijkwaardigheid op papier toonden beide ploegen in de beginfase ook op het pas aangelegde kunstgrasveld in Veenoord/Nieuw-Amsterdam.Twedo nam gaandeweg de eerste helft wel de overhand. Sweel beproefde zijn geluk voornamelijk vanuit dode spelsituaties, maar had het geluk nog niet aan zijn zijde. Aan de andere kant profiteerde Twedo optimaal van een fout in de Sweeler opbouw. De attente Sander Boer rondde het karwei beheerst af: 1-0.
Tactische omzettingen zorgden na rust voor de ommekeer en Sweel kreeg de totale controle. Duels werden gewonnen en de beloning kwam al snel. Uit een corner zorgde Ruud Nijman voor de gelijkmaker. Sweel, dat steeds hoger druk zette als de thuisclub probeerde uit te verdedigen, bleek doortastender. Via een knappe actie van Stein Jansen kwamen de oranjehemden dan ook een verdiende 1-2 voorsprong. Twedo kon de topper niet opnieuw tot leven brengen en de bezoekers kwamen niet meer in de problemen.

Sweel aan de leiding
Na 14 wedstrijden heeft Sweel 30 punten, een meer dan SVV’04. Twedo staat derde met drie punten achterstand.
Komende zondag speelt Sweel de thuiswedstrijd tegen rode lantaarndrager Gasselternijveen.