.

.

 

.

Sweel behoudt koppositie derde klasse D na winst bij Weerdinge

Zonder sprankelend te spelen heeft Sweel de koppositie in de derde klasse D weten te behouden.

De ploeg van Marnix Bakker won zondagmiddag de uitwedstrijd bij Weerdinge: 0-2. Het voetbal was niet om van te smullen, al golfde het spel wel op en neer. Beide ploegen waren te slordig om elkaar pijn te doen. Sweel had vooral in de eerste helft vooral moeite zich aan te passen aan het slecht bespeelbaar veld en kwam nauwelijks tot een fatsoenlijke aanval. De gelijk opgaande eerste helft werd doelpuntloos afgesloten.Na rust kwamen de oranjehemden iets beter in het spel, maar het bleef moeizaam. Pas toen Weerdinge in ondertal kwam - na twee keer geel voor een speler van Weerdinge - pakte Sweel het initiatief naar zich toe. Dankzij knap voorbereidend werk van Patrick Zwiers zette Richard Speelman de bezoekers op 0-1, maar na deze opleving verviel de equipe uit Zweeloo weer in slordigheden en verzuimde het karwei af te maken. Uiteindelijk was het opnieuw Richard Speelman - uit een mooie voorzet van Martijn Adema - die de belangrijke zege veiligstelde.

Sweel speelt zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen Sc Erica, dat is de nummer 4 van de ranglijst. Het duel op 't Alterbarg begint om 19.30 uur.

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel