.

.

 

.

Zwembad Zweeloo werkt aan alternatief reddingsplan

Het bestuur van Zwembad Zweeloo lanceert op korte termijn een alternatief reddingsplan. Het vorig jaar onder de noemer Vrienden van Zwembad Zweeloo uitgedacht concept blijkt niet haalbaar. Het reddingsplan behelsde een jaarlijkse vaste bijdrage van de huishoudens in de voormalige gemeente Zweeloo. In deze bijdrage waren abonnementskosten ingegrepen en de deelnemende huishoudens zouden recht hadden op belastingteruggaaf voor een gedeelte van de inbreng. Dit zou mogelijk zijn omdat het zwembad in Zweeloo een ANBI-status zou krijgen. ‘Nu we een aantal maanden verder zijn is gebleken dat dit niet haalbaar is’, zo zegt het bestuur in een reactie.

Om het zwembad Zweeloo toch te kunnen redden werkt het promotieteam naarstig aan een andere oplossing. Dit wel men in de komende weken bij de bevolking onder de aandacht brengen. Aanvankelijk zou de jaarlijkse gemeentelijke subsidie van 45.000 euro in zijn geheel wegvallen, maar zoals eerder al gemeld hebben de onderhandelingen met de gemeente Coevorden inmiddels geresulteerd in een subsidie van 15.000 euro voor dit jaar. ‘Het bedrag van 15.000 euro voor 2013 en daarbij ook toezegging voor een volgend jaar geeft weliswaar perspectief voor het voorbestaan van het zwembad in Zweeloo, maar het is niet voldoende. Structureel zijn ook andere vaste inkomsten noodzakelijk’, aldus het bestuur. Op zaterdag 2 maart a.s. staat een actiedag op het programma. Kijk voor meer info op www.zwembadzweeloo.nl (Bron: Coevorden HuisAanHuis; Boom Regionale Uitgevers)

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel