.

.

 

.

Sweeler Paalvechten 2015 groot succes!

Zaterdag 8 augustus werd in het Zwembad in Zweeloo het jaarlijkse paalvecht-toernooi gehouden. De bijna 200 bezoekers konden in een zeer gezellige ambiance genieten van een verbeten maar soms ook hilarische strijd op de paal. Maar liefst 80 jongens, meisjes en mannen hadden zich opgegeven en streden in 5 categorieën om de titel ‘Sweeler Paalvechtkampioen 2015’.

Er werd begonnen met de ‘guppie-klasse’ oftewel de categorie 8 en 9 jaar. Deze werd gewonnen door de 9 jarige Michiel Hollander.

In de categorie 10-12 jaar was de finale tussen de bijna 13 jarige Jordy Werkman en de net 10 geworden Lobke Amersfoort als David tegen Goliath. Lobke bood dapper weerstand maar in deze versie was ‘reus’ Jordy toch iets te sterk.

In de categorie 13-15 jaar was het bij de meisjes de 13 jarige Myrthe Vorsteveld en bij de jongens de 15 jarige William Hoving die de titel voor zich opeisten.

Het slotakkoord was voor de ‘koningsklasse’ oftewel de categorie 16+ heren. Hierin betraden 10 titanen het strijdtoneel. Een geweldig spektakel waarbij onder het losbarstende geweld maar liefst 2 skippyballen sneuvelden. Titelverdediger Sietse Adema mocht het tot twee maal toe proberen tegen zijn grootste opponent Rudy Kuipers, maar vanaf het begin was duidelijk dat er maar één met de titel Sweeler Paalvechtkampioen 2015 naar huis zou gaan en dat was Rudy ‘the Rock’ Kuipers!

Al met al een zeer geslaagde avond die in 2016 zeker een vervolg zal krijgen en dan óók met een categorie 16+ dames!

“Reus” Jordy Werkman was iets te sterk voor Lobke Amersfoort (foto Monique Jonkman-Koolen). Bron: Oes Eig’n Kraantien 12 augustus 2015

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel