.

.

 

.

Zomervakantie of niet, de zwemlessen gaan gewoon door…..!

Aelder Zwemschool én Zwembad Zweeloo ook populair bij toeristen uit de wijde regio.

“Ik pak de handdoek alvast. Lucas heeft het vast koud”, zegt Henk-Jan Donker (10 jaar) als hij ziet dat zijn broertje Lucas (6 jaar) klaar is met zwemles. Lucas zwemt tijdens de zomervakantie in het buitenbad van Zwembad Zweeloo voor zijn A-diploma. Hij is in een paar weken tijd erg vooruit gegaan vinden Anja en Jan Donker uit Hoogersmilde. Drie jaar geleden was het gezin op zoek naar een rustige plek om tijdens vakanties en weekenden te genieten van elkaar en van de rust.

Ze gingen op zoek naar een chaletje en werden verliefd op camping De Knieplanden in Zweeloo en maakten ook kennis met het prachtige buitenbad van Zwembad Zweeloo. Op andere campings is er misschien meer animatie voor kinderen, maar hier kan ik Henk-Jan zonder problemen bijvoorbeeld alleen naar het zwembad laten fietsen. Het abonnement voor het zwembad zit gewoon bij de prijs in. En Lucas mag hier dus ook zwemles volgen, wat enorm fijn is.”

Ondanks het niet al te warme zomerweer heeft Lucas duidelijk plezier in de zwemles. Dat komt omdat het een leuk zwembad is, maar vooral ook door badmeester Nick vinden Jan en Anja. “Hij heeft gezag, maar is tegelijkertijd ook speels en zorgzaam naar de kinderen toe.” “Laatst mochten alle kinderen van de grote glijbaan” gaat Anja verder. “Een paar ouders hielpen de kinderen om de trap op te komen en Nick stond onderaan om ze weer op te vangen. Geweldig vond Lucas dat”. “Ja, daar heeft hij het nog steeds over” vult Jan aan.

“Al toen ik uit de auto stapte wist ik dat dit ons plekje zou worden” zegt Anja. “Ik had de chalets toen nog niet eens gezien. In Zweeloo/Aalden hangt een hele fijne rustige en veilige sfeer en dat geldt ook zeker voor De Knieplanden.” “De mensen van de camping zijn zeer gastvrij, en er wordt veel georganiseerd in beide dorpen. Daar mogen de Zweelers en Aaldenaren echt trots op zijn, want dat is lang niet overal zo”, vult Jan aan.

Anja heeft de eerste vier weken van de vakantie vrij en Jan de laatste drie weken. “Ik ben aan het begin van de vakantie al met de kinderen naar Zweeloo gegaan. Deze week zijn we allemaal samen en Jan zal de laatste weken samen met de kinderen hier doorbrengen. Zo besparen we onszelf heel wat kinderopvangkosten.”

Jan en Anja zijn heel blij met hun chalet. Het is dan ook van alle gemakken voorzien. Zo is er een vaatwasser en centrale verwarming. Geen overbodige luxe volgens Jan. “Ik moet er niet aan denken om met dit weer in een tentje te zitten.”

Het is duidelijk dat het gezin Donker zich helemaal thuis voelt hier. We wensen ze een héle fijne vakantie en we hopen dat Lucas de volgende zomer in het Zweeler bad voor zijn B, of misschien wel C-diploma verder gaat.

Bijschrift foto: In het prachtige buitenbad van Zwembad Zweeloo voelt de familie Donker uit Hoogersmilde zich als een vis in het water. (Foto: Monqiue Jonkman-Koolen)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 16 augustus 2016

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel