.

.

 

.

Jorrit Reuvers kampioen Sweeler Paalvechten 2016!

Afgelopen vrijdagavond werd in het Zwembad in Zweeloo het jaarlijkse paalvecht-toernooi gehouden. Dertig jongens, meisjes en mannen hadden zich opgegeven en streden in vijf categorieën om de titel ‘Sweeler Paalvechtkampioen 2016’. In een gezellige ambiance werd genoten van een verbeten maar soms ook hilarische strijd op de paal.

De ‘guppie-klasse’, oftewel de categorie 8 en 9 jaar, werd gewonnen door de 9-jarige Ruben Reinhoud en in de categorie 10-12 jaar was Lieke Schouten alle jongens de baas.

In de categorie 13-15 jaar was het bij de meisjes de 14-jarige Myrthe Vorsteveld die haar titel prolongeerde. Myrthe was duidelijk te sterk voor al haar opponenten. Bij de jongens was het de 13-jarige Jordy Werkman die overtuigend de titel voor zich opeiste. Jordy, vorig jaar nog kampioen in de categorie 10-12 jaar, toonde aan met gemak mee te kunnen bij de grote(re) jongens.

Het slotakkoord was voor de ‘koningsklasse’ oftewel de categorie 16+ heren. Met slechts twee titanen een wat mager strijdtoneel. Misschien was het ontzag voor regerend kampioen Rudy ‘the Rock’ Kuipers wel zo groot dat menigeen al op voorhand de badhanddoek in de ring gooide. Dit gold niet voor Richard Prakken en Jorrit Reuvers. Zij durfden de strijd wel aan! Helaas was Rudy niet in staat om zijn titel te verdedigen en dus gingen Richard en Jorrit in een best-of-3 uitmaken wie zich een jaar lang de “Paalvechtkampioen van Sweel” mag noemen. De titel ging uiteindelijk redelijk overtuigend naar Jorrit.

Uitslagen Sweeler Paalvechten 2016:

Categorie 8-9 jaar: 1.Ruben Reinhoud, 2. Kim Adema, 3. Bas Hollander

Categorie 10-12 jaar: 1.Lieke Schouten, 2. Kersten Scheffer, 3. Runar Vorsteveld

Categorie 13-15 jaar meisjes: 1.Myrthe Vorsteveld, 2. Britt Timmerman, 3. Judith Adema

Categorie 13-15 jaar jongens: 1.Jordy Werkman, 2. Stefan Pol, 3. Gerjan Tubben

Categorie 16+ heren: 1.Jorrit Reuvers, 2. Richard Prakken

Bijschrift foto Lieke: In de categorie 10-12 jaar was Lieke Schouten uit Meppen bij het paalvechten alle jongens de baas. (Foto: Monique Jonkman-Koolen)

Bijschrift foto Jorrit en Richard: In de koningsklasse om het Sweeler Paalvechtkampioenschap 2016 was Jorrit Reuvers vrijdagavond in een heuse titanenstrijd te sterk voor Richard Prakken. (Foto: Monique Jonkman-Koolen)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 23 augustus 2016

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel