.

.

 

.

Groenploeg zet zich vol overgave in voor Zwembad Zweeloo

Echte buitenmensen zijn het. Ze houden van de frisse buitenlucht en steken graag hun handen uit de mouwen. Elke donderdagochtend, weer of geen weer zijn ze vanaf 8.30 uur bij het zwembad te vinden, de 18 mannen van de groenploeg. Ze maaien het gras, snoeien de struiken, houden de tegels van het zwembad schoon en doen allerlei herstelwerkzaamheden.

Binnen de groep is veel expertise aanwezig, van techniek tot agrarische kennis. En die kennis en ervaring zetten ze graag in voor het zwembad. Ze zijn terecht trots op hun werk. Wat ze doen doet ertoe. Het is zichtbaar, belangrijk en waardevol werk. Zouden al deze werkzaamheden uitbesteed worden aan derden, dan zou dit immers behoorlijk wat geld kosten.

 Het einde van het zwemseizoen betekent voor de groenploeg geen maanden rust. De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn alweer in volle gang. Alle gebouwen en banken zijn inmiddels voorzien van een nieuwe verflaag. De deuren kregen dit najaar een frisse blauwe kleur. Nieuwsgierig? Ik ook, maar u zult nog even flink geduld moeten hebben om het resultaat te bekijken. Maar wanneer u dan volgend jaar een frisse duik neemt in ons mooie zwembad, denk dan eens aan al deze mannen die dit ieder jaar mede mogelijk maken.

Bijschrift foto: De enthousiaste en vakkundige groenploeg is onmisbaar voor het Zwembad Zweeloo. Op de foto onder v.l.n.r.: Jan Dubbelhuis, Tinus Gritter, Gerrit Karsten, Henk Ruis, Johannes van der Spoel, Rieks Kroeze en Piet Hollander. Midden: Albert Vos. Boven v.l.n.r.: Harm Ziengs, Jan Ziengs, Cees Schaefers, Hillebrand Hut, Geert Holties, Geert Kwant en Piet Kolthof. Op de foto ontbreken: Jan Tangenberg, Willem Nijhoving en Siebrand Hilbrands.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 13 december 2016.

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel