.

.

 

.

Bouw complex bij zwembad Zweeloo van start

· Zwembad bijna energieneutraal voor gas

· Opslagruimte verenigingen * Overdekt terras * Ontvangstruimte

Afgelopen week is bij het zwembad in Zweeloo een begin gemaakt met de bouw van een nieuw complex, dat wordt voorzien van 200 m2 zonnecollectoren. Hiermee kan het zwembad haar eigen warmte grotendeels zelf opwekken.

Het complex zorgt niet alleen voor een enorme energiebesparing van het zwembad, maar doet daarnaast ook dienst als opslagruimte voor verenigingen, overdekt terras en ontvangstruimte. Deze vier pijlers maken het project ‘Samen’ tot een uniek samenwerkingsverband. Bij de totstandkoming zijn diverse partijen en subsidieverleners betrokken. Groot pluspunt is dat er voor stichting Zwembad Zweeloo geen investeringskosten mee gemoeid zijn.

Gemeenschappelijke opslagruimte
Een deel van het complex zal worden benut voor gemeenschappelijke opslag en gebruik van gereedschappen. Verder zal een gedeelte gebruikt worden als ontvangstruimte voor bezoekers van het zwembad en komt er een overdekt terras. Om de zonnecollectoren optimaal te laten renderen zal de bomensituatie bij het zwembad gewijzigd worden. Het gaat zowel om het kappen van een aantal bomen als om heraanplant van bomen en struiken.

Inzet vrijwilligers
De realisatie van het project is voor een belangrijk deel afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. De projectgroep ‘Samen’, die verantwoordelijk is voor de uitvoering, is uitermate tevreden over de groep bouwvakkers en andere vaklieden die zich inmiddels hebben aangemeld om een handje te helpen. Hulp van andere vrijwilligers, die in welke vorm dan ook iets voor het project willen betekenen, blijven uiteraard ook van harte welkom.

De werkgroep ‘Samen’ bestaat uit Sietse Adema, Jan Kuipers, Richard Prakken, Tienus Evenhuis, Johan Ziengs, Geert Holties, Harrie Boerma, Harm Ziengs, Nico Westerhuis en Jan Berghuis.

Bijschrift foto: Afgelopen week is nabij het zwembad in Zweeloo een begin gemaakt met de bouw van een nieuw complex, dat wordt voorzien van 200 m2 zonnecollectoren. Hiermee word het zwembad bijna geheel energieneutraal voor gas. Op de foto zijn Geert Holties, Harm Ziengs en Jan Berghuis druk bezig met de werkzaamheden. (Foto: Monique Jonkman-Koolen)

Oes Eig’n Kraantien d.d. 10 oktober 2017.

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel