.

.

 

.

Slotfestiviteiten Zwembad Zweeloo

Met temperaturen rond de dertig graden kun je het bijna niet geloven, maar toch naderen we al weer het einde van een fantastische zwemzomer. We hebben een paar maanden kunnen genieten van heerlijk weer en heel veel mensen kwamen lekker zwemmen in ons mooie zwembad.

Woensdag en zondag a.s.

Maar nog slechts twee weken en dan zit het er toch echt op! Voor die tijd staan er nog diverse slotfestiviteiten op de rol.

Woensdagavond zorgen de Zweeler brandweerlieden vanaf 19.00 uur voor een verrassende verkoeling. Zondag 1 september a.s. komen de grote opblaasbare ballen weer in het zwembad. Met de AquaBubble-waterbal bieden we wederom een leuke attractie voor op het water en daarmee luiden we traditioneel het zwemseizoen uit. In het water en ook op de kant is er volop vermaak voor iedereen. Voor meer info kijk op de facebookpagina van Zwembad Zweeloo. Hier staan ook de actuele openingstijden van het zwembad; bij aanhoudend zomerweer zal het bad mogelijk ook de eerste week van september op bepaalde tijden geopend zijn.

Zondag 8 september
Een week later, op zondag 8 september, sluiten we het zwemseizoen op spectaculaire wijze af. In ons zwembad gaat dan een heuse auto te water. Zwembad Zweeloo organiseert in samenwerking met de Aelderzwemschool en Veilig Verkeer Nederland (VVN) een programma met betrekking tot educatie, voorlichting en preventie. De meeste mensen moeten er niet aan denken om met de auto in het water te geraken. Toch gebeurt het jaarlijks bijna achthonderd keer in ons waterrijke landje. Daarbij vallen tussen de vijftig en honderd slachtoffers. Niet iedereen weet wat te doen als hij of zij met de auto te water raakt, vaak is er een paniekreactie.

Tijdens deze zogenaamde experience leren de deelnemers hoe ze het beste kunnen reageren in een dergelijke situatie. Deze dag is ook bedoeld om mensen er bewust van te maken wat er kan gebeuren, daarnaast worden er door instructeurs van duikschool DiveAround tips en trucs gegeven om zo snel mogelijk uit een zinkende auto te komen.

Programma 8 september a.s. van 10.30 – 16.00 uur:
• Cursus Auto te Water Xperience - Deelnemers gaan een keer te water om te ervaren wat het is om met een auto te water te geraken. En r wordt voorlichting gegeven over de gevolgen van ongelukken met auto’s in het water

• Voorlichting VVN-activiteiten – Reactietester, parcours met alcoholbrillen, foldermateriaal in informatie / opgave voor de diverse cursussen van VVN

• Verkeersquiz met kleine prijsjes (opgave voor de diverse cursussen van VVN)

• Elektrische fiets – voorlichting over gebruik van de (elektrische) fiets. Vooral het op- en afstappen is hierbij heel belangrijk, evenals de hoogte van het zadel.

• Brandweer – Kantelauto Brandweer Annen

Ook hopen wij nog op een scootmobielleverancier en een Reddingsbrigade die aan willen sluiten.

Een vol programma maar wij denken een heel interessant programma. En wij hopen natuurlijk op een groot aantal bezoekers. Het geheel zal worden omlijst met standjes en er zijn volop hapjes en drankjes te verkrijgen. Aan het eind van de dag wordt het zwemseizoen 2019 definitief afgesloten met een gezellige after-party.

Het programma is voor iedereen gratis toegankelijk en dat geldt ook voor deelname aan de activiteiten.

Voor meer info: www.zwembadzweeloo.nl of kijk op de facebookpagina.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 27 augustus 2019

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel