.

.

 

.

Corona-teststraat in Zwembad Zweeloo

Baantjeszwemmen in stijl afgesloten. Het zwemseizoen verliep, door de corona, anders dan verwacht en gewenst. Geen Fair Leef. Aanvankelijk bad gesloten. Uiteindelijk maatregelen. En toen kon het gelukkig weer: het zwemwater wachtte op beweging.


En bewogen werd er. Vaak afhankelijk van de weersomstandigheden. Maar wie zich door niets laten weerhouden zijn de ochtendlijke baantjeszwemmers. In ‘shifts’, om 7, 8 of 9 uur, naar keuze te reserveren, was een behoorlijk grote groep steevast aanwezig. In het hoogseizoen vaak aangevuld met kampeerders van De Knieplanden (“Wat een rijkdom, een buitenzwembad… bij ons is dat gesloten.”).

Het seizoen werd afgesloten met de traditionele Hennie-en-Alettta act. De ook nu aanwezige vakantiegangers moesten duidelijk gemaakt worden dat deze twee (ook) serieuze zwemjuffen zijn, maar voor deze speciale gelegenheid nu actief als verpleegsters van de corona-teststraat in Zwembad Zweeloo. 

Deze taak vervulde het tweetal met verve: temperaturen, vaccinatiespuit en hup het water in. Waarbij het zwemmen werd opgevrolijkt met muziek en dans langs de waterkant.

Als het geen coronatijd was geweest, was er mogelijk die ochtend nog een sprookje waar geworden: de kikker die ook zijn baantjes zwom, en opeens mee ging liften, mocht niet gekust worden …….. 

De traditionele Hennie-en-Alettta act stond dit keer in het teken van corona.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 8 september 2020

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel