.

.

 

.

Stichting Zwembad Zweeloo en de Aelderzwemschool pakken groots uit

Het zwembad zag het openingsfeest van het zwemseizoen, eerder op 15 mei, letterlijk in het water vallen door de slechte weersomstandigheden.

Maar toen bleek dat De Aelderzwemschool van Henny Nijenbanning en Aletta Kwant dit jaar maar liefst 20 jaar bestaat (waar blijft de tijd?) werden de handen snel in elkaar geslagen en de schouders eronder gezet om er zaterdag 3 juli gezamenlijk een knalfeest van te maken.

Onthulling bord
En dat werd het. Sanne Dubbelhuis is sinds maart dit jaar toegetreden tot het bestuur van het zwembad en kijkt tevreden op de dag terug. ‘Het was van tevoren nog wel spannend of het dit keer droog zou blijven, maar het was gelukkig prachtig weer. We begonnen ’s morgens met de onthulling van het toegangsbord aan de Hoofdstraat. Zowel Zwembad Zweeloo als Camping De Knieplanden waren tot voor kort niet goed zichtbaar vanaf de Hoofdstraat. Veel toeristen reden er zo voorbij. Daarom hebben we samen met Annette Eefting – Vos van camping De Knieplanden voor een bord gekozen waar we beiden op vermeld staan. Het is een mooi bord geworden waar we allemaal erg blij mee zijn. Het bord werd zaterdag onthuld door Annette en door Harm van de groenploeg van het zwembad. Daarna was er koffie en een kleine versnapering samen met het bestuur van Zwembad Zweeloo en een groot gedeelte van de groenploeg.

V.l.n.r. Annemiek Vorsteveld, Annette Eefting, Jan Seubring, Olfred Nijenbanning, Jan Tangenberg, Henk Ruis, Harm Ziengs, Tinus Gritter, Walter Hobers en Nico Westerhuis. Zittend: Harma Lanting en Sanne Dubbelhuis.

Opening glijbaan
Tegen 13.00 uur begon het middagprogramma. De kinderen stonden te trappelen om naar binnen te mogen. Ze kregen een waterpistooltje bij binnenkomst, waardoor de sfeer er meteen goed in zat. Toen iedereen binnen was, was het tijd om de gerenoveerde glijbaan te openen. Voorzitter van stichting Zwembad Zweeloo, Olfred Nijenbanning, vertelde dat het bedrijf Poly Vision een nieuwe coating op de glijbaan had gezet en de laatste bocht had opgehoogd met een spatwand voor extra veiligheid.
Daarna haalde Olfred één van de vrijwilligers, Jan Pol, even speciaal naar voren om hem te bedanken voor de vele uren die hij besteed had de afgelopen maanden aan het maken van de nieuwe glijbaantrap. De vernieuwde glijbaan verdiende ook een mooie naam. Om iedereen de kans te geven om  hierover mee te denken was hier eerder een wedstrijd voor uitgeschreven.

The Blue Snake
Aletta mocht de winnaar aanwijzen: ‘We waren onder de indruk van de kwaliteit van de inzendingen. Avonden lang hebben we met z’n allen bij elkaar gezeten, maar uiteindelijk waren we unaniem van mening dat de beste inzending kwam van Zhi-Long Nijenbanning’, lacht Aletta.

Zhi-Long en Aletta onthulden daarop samen het bord met de toepasselijke naam ´The Blue Snake.´ De Aelderzwemschool had zelf ook nog een kleurwedstrijd gehouden en na de onthulling van de glijbaannaam maakte Aletta de winnaars van de beste 3 inzendingen bekend. De derde plek was voor Milon Stevens, op nummer 2 stond de tekening van Alinde Heijdemans en Eve Jansen had de allermooiste tekening ingestuurd.

Zhi-Long Nijenbanning bedacht met The Blue Snake de mooiste naam voor de vernieuwde glijbaan.

Nadat alle winnaars een presentje hadden gekregen was het tijd voor de officiële opening van de glijbaan. Dat kon volgens Olfred maar door één persoon gedaan worden, namelijk door de man die de nieuwe glijbaan mogelijk gemaakt had, Jan Pol. Nadat deze onder veel applaus het rode lintje had doorgeknipt was de glijbaan officieel geopend en stormden de kinderen naar boven.

Dankzij de inzet van Jan Pol is de vernieuwde glijbaan toegerust met een solide glijbaantrap

Luchtkastelen en waterpret
Tot 16.00 uur konden de kinderen genieten van allerlei activiteiten in en rond het water. Er waren twee enorme luchtkastelen op het veld en ook de grote plastic bal waar kinderen op het water in kunnen rollen werd voor de gelegenheid uit de schuur gehaald. Grote hilariteit ontstond bij een spel waarbij de kinderen rennend over een wiebelende mat in het water zo snel mogelijk een skippybal moeten bereiken. Dat was lastiger dan het eruit zag! De voetballiefhebbers konden ook weer hun energie kwijt in de pannakooi. En wie na al dat spelen honger en dorst had kon met consumptiebonnen gratis limonade en een zakje chips krijgen.

Na 20 jaar nog steeds partners in crime
Aletta en Henny vonden het een geslaagde middag. ‘Een mooie manier om te vieren dat we al 20 jaar bestaan. Aan het begin van de Coronaperiode knepen we hem wel even. Maar we hebben het hoofd boven water weten te houden. Dat komt omdat we een topteam zijn’ lacht Aletta. ‘Ja we zijn nog steeds partners in crime’ knipoogt Henny. ‘Ook de samenwerking met Zwembad Zweeloo is altijd goed geweest. We hebben eigenlijk nooit gezeur. Alles gaat altijd in goed overleg en we versterken elkaar zo enorm.’

‘De afgelopen 20 jaar zijn enorm snel voorbij gegaan´, gaat Aletta verder. ´Ik weet nog dat mijn kinderen nog klein waren toen we net begonnen. En nu heb ik ze alle drie hier rondlopen om te helpen. Dat vind ik echt fantastisch.’

‘We hebben in die 20 jaar zeker 10.000 kinderen leren zwemmen’ vertelt Henny. En ze vergeten ons niet. Dikwijls komen de kinderen die bij ons zwemles gehad hebben naar ons toe om even een praatje maken. Die betrokkenheid van de omgeving, daar kunnen we beide erg van genieten. We hebben er nog steeds even veel plezier in als 20 jaar geleden.’ OEK zegt: Op naar de volgende 20 jaar dames!

Aletta en Henny houden met de Aelderzwemschool al 20 jaar het hoofd boven water.

Plannen van het zwembad
Ook Stichting Zwembad Zweeloo ziet dat zitten. ‘Wij ervaren de samenwerking met de Aelderzwemschool als enorm positief. Ze denken altijd met ons mee over hoe we het zwembad en de dienstverlening kunnen verbeteren’ zegt Sanne. En ideeën voor de toekomst zijn er zeker. ‘Zo zijn we ons aan het oriënteren op een eventuele uitbreiding van het peuterbad en denken we na over hoe we de ingang een wat modernere uitstraling kunnen geven. Verder zijn we samen met kinderopvang L.O.L. ideeën aan het uitdokteren over nieuwe activiteiten voor het zwembad deze zomer. Ook willen we verder met onze missie een energieneutraal zwembad te worden. Wie hier meer over wil weten, kan binnenkort de vernieuwde missie & visie op de website van het zwembad bekijken.’
Help je mee?
De feestelijke middag afgelopen zaterdag onderstreept nog eens hoe fijn het is dat we in Zweeloo een zwembad hebben. Het blijft een feit dat we dit soort dingen alleen kunnen doen omdat zoveel mensen zich als vrijwilliger inzetten.

Wil je ook meehelpen om het zwembad in stand te houden en het nog mooier, beter en leuker te maken? Laat het weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar 0591-371598.

Foto's: Monique Jonkman-Koolen

Oes Eig'n Kraantien d.d. 6 juli 2021 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel